За пети и шести декември очакваното замърсяване на въздуха фини

...
За пети и шести декември очакваното замърсяване на въздуха фини
Коментари Харесай

Умерено замърсяване на въздуха за пети и шести декември, съветват за ограничаване използването на печки и автомобили

За пети и шести декември предстоящото замърсяване на въздуха фини прахови частици е умерено в множеството зони с измервателни станции, осведоми уеб сайтът на Столична община. Обичайно поради височината на Копитито няма замърсяване и въздухът е най-чист или под 50 ug/m3. За всички останали региони ж.к. Дружба, кв. Павлово, кв. Хиподрума, ж.к. Надежда е умерено или в границите на 51 и 100 ug/m3, като за през днешния ден най-голямо замърсяване с фини прахови частици се регистрира в Надежда, където е в границите на 101-150 ug/m3. Над 200 ug/m3 са алармените прагове.

Според неправителствения бранш измервателните станции не са задоволителни и не са показателни за действителното замърсяване на въздуха. Местата за слагане на измервателните станции са избрани от Министерството на околната среда и водите, разяснява преди известно време пред 3е-news.net заместник-кмeтът на Столична община Десислава Билева. От Столична община насочат апел към жителите да лимитират потреблението на персонални МПС. По опция пътуванията да се правят с публичен превоз, споделени форми на пътешестване, напредване с велосипед или пешком, когато е допустимо.
От общината молят жителите, употребяващи твърдо гориво за битово отопление, за прекосяване, при опция, към различно отопление. Администрацията поучава също да се ограничи потреблението на камини с открита горивна камера, при положение, че е втори топлоизточник.
Столичен инспекторат подхваща изключителни инспекции за надзор на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с фини прахови частици и при нужда притегля за инспекциите представители и на други институции и ведомства, оповестяват от Столична община.
Столичен инспекторат, взаимно с районните администрации и дирекция " Общински строителен надзор " възнамеряват да вършат инспекции на строителните обекти, генериращи излъчвания. За съжалени жителите на София са привикнали да живеят е умерено чист въздух, а столицата да е надалеч от образец за зелена столица, опити има, пилотни поркети има, само че това надалеч не е задоволително, липсва силата и замахът, който е нужен за същинска смяна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР