За пета поредна година Сингапур се настани на първото място

...
За пета поредна година Сингапур се настани на първото място
Коментари Харесай

Сингапур - най-скъпият град за живеене в света

За пета поредна година Сингапур се настани на първото място за най-скъпо място за живеене в света в класацията на Economist Intelligence Unit (EIU).

Къде е най-скъпо и най-евтино да водиш културен живот

Ето къде би трябвало да отидете, в случай че желаете да живеете добре

Най-романтичните градове в света

Проучването съпоставя повече от 400 самостоятелни цени за над 150 продукта и услуги и е в основата на класацията за огромните градове в света във връзка с разноските за живот.

Ужасно високата цена, с цел да си притежател на кола в изпитващия дефицит на място град-държава Сингапур демонстрира, че това е най-скъпото място за живеене в света пета година подред.

Преди това класацията се държеше от Токио, само че за последната година японската столица пропадна до 11-то място. Хонг Конг държеше второто място, само че към този момент е на четвърто.

Азиатският финансов кръстопът – където да притежаваш седан без екстри те връща обратно със 76 000 $ – изпреварва международните столици в борбата за подозрително скъпата купа, макар че е в близка конкуренция с възраждащите се европейски градове.

Постоянно известните с високите си цени Токио и Ню Йорк не попаднаха даже в първата десетка на годишната ранглиста на Economist Intelligence Unit (EIU), победени от Париж, Цюрих (и двата града са на второ място), Хонконг (четвърти) и Осло (на пето място). Сеул и Женева разделят шестата позиция, следвани от Копенхаген, Тел Авив и Сидни.

Въпреки някои плюсове някогашната английска колония остава най-скъпото място за пазаруване и владение на кола, сочи EIU. Сингапур заобикаля големите тапи, присъщи за Азия, посредством управление собствеността на колите посредством квотна система.

Притежателят на кола би трябвало да заплаща за право на благосъстоятелност – сега към 40 000 сингапурски $ (30 000 американски долара) – над действителната цена на автомобила. Това значи, че елементарна кола без екстри по нея, отива на цена от 100 000 сингапурски $.

Има наклонност азиатските градове да бъдат най-скъпи за извършване на покупки на хранителни артикули, до момента в който Европа излиза на върха по поддържане на дома, персоналните грижи, отдиха и развлеченията, се споделя в изследването.

Валутните съмнения остават съществена причина за измененията в класацията, като по-слабият американски $ държи американските градове отвън първите 10.

Притиснатият от войната Дамаск, размирната венецуелска столица Каракас, Лагос в Нигерия и пакистанският град Карачи са измежду най-евтините градове в света, сочи изследването. "Казано с по-прости думи, по-евтините градове са и по-малко търпими за обитаване ", гласи класацията.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР