За пета поредна година Сингапур е най-скъпото място за живеене

...
За пета поредна година Сингапур е най-скъпото място за живеене
Коментари Харесай

Кое е най-скъпото място за живеене на планетата?

За пета поредна година Сингапур е най-скъпото място за живеене на планетата. Според данни на годишния отчет на Economist Intelligence Unit жителите на азиатския град страна имат най-скъпото всекидневие.

Проучването съпоставя цените на повече от 150 продукта и услуги, като самун, цигари, вино и бензин, по целия свят, адаптирайки ги към задграничната валута.

Според данните на проучването поевтиняването на щатския $ значи, че Ню Йорк и Лос Анджелис към този момент не са измежду най-скъпите места за живеене. Те паднаха от 9-о и 11-о място в класацията, където се намираха предходната година, до 13-о и 14-о за тази година.

В по-голямата си част описът се оглавява от азиатски и европейски градове. Париж и Цюрих се подреждат на второ място. Сеул и Хонг Конг също влизат в топ 10. Осло, Женева и Копенхаген също се подреждат измежду най-скъпите градове в света, написа Tialoto.bg

Токио обаче пада доста тази година. През 2013 година японската столица бе считана за най-скъпото място за живеене. За 2018 година обаче не влиза в топ 10 на класацията, като се подрежда под номер 11.

Тел Авив е единственият град от Близкия изток, който се подрежда измежду 10-те най-скъпи градове тази година. Сидни също „ скача “ в листата, като става десетият най-скъп град в света.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР