За пета поредна година регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца

...
За пета поредна година регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца
Коментари Харесай

Стартира петата вълшебна нощ в библиотеката във Враца

За пета поредна година районна библиотека „ Христо Ботев” - Враца провежда Нощ в библиотеката. На 19 април от 18 до 22 часа в залите на културната институция всички присъстващи ще могат да се потопят с магичната атмосфера на книгите посредством занимателни игри за деца и младежи, среща с създателя Мария Пеева и премиерна прожекция на българския филм „ Снимка с Юки” по описа на Мирослав Пенков.
Вълшебната нощ стартира в 18.30 часа и ще бъде открита с осъществявания на надарените танцьори от „ Харизма Тийм”. Екипът на библиотеката към този момент приготвя и приятната изненада за най-верните фенове на събитието. Всеки от тях ще има опция да се открие в тематична галерия.
В 18.45 часа младежите ще се насочват към Детски отдел и Зала за младежи, където ще стартират занимателните игри. За приятелите от 3 до 12 години отваря ателие „ Фантасмагории”. Детският отдел ще се трансформира в работилница за фантастични герои. Хлапетата ще сглобяват, лепят, оцветяват и основават приказни животни и митични същества. Богатото си въображение, дребните любознайковци, ще могат да развихрят и върху маски. Истинската веселба стартира във времето за дефиле, когато всички майстори ще покажат творбите си. За край на „ Фантасмагории” участниците ще чуят обичана приказка за лека нощ.
Докато децата творят – младежите ще се състезават в куиз „ Бъркотия от (раз)мисли” в Зала за младежи. Със силата на новите технологии и богатите знания на подрастващите вечерта ще се трансформира в шеметна конкуренция, в която на едно място се срещат доста книжни и логичен загадки. Не забравяйте смарт телефоните си.
По традиция в Нощта ще бъде показан и известен български създател. Тази година специфичен посетител за всички четящи врачани ще бъде авторката и блогърка Мария Пеева, по известна като „ дребната господарка на огромния сайт” Мама Нинджа. В 19 часа в „ Обща читалня”, авторката ще опише за книгата си „ Писмо до сестра ми”, която е в съавторство с Люси Рикспуун. Според критиците „ Писмо до сестра ми “ е извънредно пресен, земен и грабващ разказ за търсенето и намирането на себе си, за ежедневните житейски борби, за самооценката, за обичта сред сестри, за пропуснатите и сграбчените благоприятни условия, за любовта към себе си. Като същинска Мама Нинджа - Пеева няма да пропусне да отговори и на нито един от въпросите, свързани със обществено значимите тематики - здраве, обществено тъждество, приемливост, родителство и образование.
Финалът на Нощта ще е непокътнат за премиерата на кино лентата „ Снимка с Юки”. Прожекцията е за лица над 12 години и е с предварителна резервация в библиотеката до 18 април. Българската лента е подарък за всички другари на книгите. Инициативата се организира с общителното подпомагане на Кино „ Метропол “.
Вземете със себе обичан човек и елате да се срещнем, да споделяме, да се забавляваме, да научаваме…
Защото всичко се трансформира, когато четем!
Вход свободен!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР