За пета поредна година изданието на София Филм Фест -

...
За пета поредна година изданието на София Филм Фест -
Коментари Харесай

София Филм Фест във Варна набира филми на нови киноталанти

За пета поредна година изданието на София Филм Фест - Варна‘ 18 ще даде опция за изява на неотвърдени създатели в региона на киното. "Екран за нови кинематографисти " е авторско събитие, запазена марка на варненското издание на фестивала, който ще има своето девето издание сред 16-и - 23 март 2018г. в залите на ФКЦ - Варна. Филмовото предизвикателство има за цел да даде екран на свежите мозъци в изкуството, разкривайки техния чужд гений пред публиката. Освен да покажат своите произведения, те ще имат опция да се срещнат с известни лица от киносредите, с които да обменят потребни контакти и персонални хрумвания.
"Кинофестивалите не са единствено място, където можем да гледаме филми, само че и платформа за изобретение на нови гении. Екран за нови кинематографисти е лабораторен план, който продължава да се развива дружно с изданието на феста във Варна. Заедно с технологиите и визията за кино се трансформира. Често в този план вземат участие напълно младежи, създали първия си опит с мобилен телефон и инсталирали кино лентата си у дома. Точно тази храброст на себеизразяването търсим, тъкмо този ентусиазъм към творчество макар провокациите на това комплицирано и скъпо изкуство ". - показа Александър Николов, уредник на изданието на фестивала във Варна.

Заявки за присъединяване се одобряват до 10-ти март на е-mail адрес: [email protected], като няма ограничавания във възрастта на участниците, тяхното местопребиваване, формата или времетраенето на филмите. Селектираните кино опити ще бъдат показани в границите на София Филм Фест във Варна през март.

Съвсем скоро ще бъде оповестена програмата на Фестивала, а уредниците загатват, че тази година всички заглавия, които ще бъдат показани във Варна са селектирани или наградени от най-големите международни кино-форуми. Първият оголен филм е " Проектът Флорида " с присъединяване на Уилям Дефо, който получи тазгодишната Златна мечка за повсеместен принос на Берлинале.

На същия електронен адрес се одобряват и поръчки за доброволци. Младите кино-любители ще имат организационна роля по време на фестивала - работа с публики и актьори. Освен, че ще могат да добият опит в организирането на културно събитие ще получат и пропуск за всички прожекции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР