За периода 11.06.2021г. – 17.06.2021 г. регистрираната в РЗИ -

...
За периода 11.06.2021г. – 17.06.2021 г. регистрираната в РЗИ -
Коментари Харесай

9 души с коронавирус са починали във Варненско за седмица

 За интервала 11.06.2021г. – 17.06.2021 година записаната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост е следната: Броят на записаните чревни инфекции е 14 случая против 14 от миналата седмица, показани от 5 лица с колиентерити, 8 лица с ентероколити и 1 лице с вирусен хепатит. От въздушно - капковите инфекции (без грип и ОРЗ) има регистрирани 14 лица против 13 за миналата седмица. За актуалната седмица са регистрирани 13 лица с варицела и 1 случая на скарлатина. Броят на записаните остри респираторни болести (ОРЗ) е следния: през актуалната седмица са регистрирани 230 броя ОРЗ, против 320 броя ОРЗ от миналата седмица. За изтеклата седмица за Област Варна лабораторно потвърдени позитивни на COVID- 19 са 39 лица против 71 лица от миналата седмица. Починали пациенти с COVID-19 – 9 лица.

През почивните дни и през седмицата изнесени имунизационни пунктове работят в МОЛ Делта планет и Гранд МОЛ Варна. В имунизационния кабинет към РЗИ- Варна и в изнесените имунизационни пунктове през отчетния интервал са осъществени 1143 имунизации против COVID-19, а в имунизационния кабинет към инспекцията - 3 имунизации за жълта тресчица. Извършени са 62 епидемиологични изследвания на позитивни на COVID-19 лица и на 28 лица с други инфекциозни болести.

Издадени са общо 110 броя наставления за слагане под карантина на позитивни на COVID-19 лица, контактни лица, приети в болница и дехоспитализирани след извършено болнично лекуване. Няма наложени административни наказания. Радиофизичните и радиохимични проучвания от отдел “Радиационен надзор " С двукратно премерване в работни дни пред РЗИ – Варна се следи равнището на естествения радиационен гама-фон. През изтеклия интервал стойностите на гама-фона са естествени и варират сред 0,10 и 0,11 (µSv/ h) микросиверта за час. Отклонения отвън естествените флуктуации на гама-фона не са установени.

Извършени са 14 инспекции в обекти, употребяващи източници на йонизиращи лъчения (ИЙЛ) при реализиране на държавен здравен надзор за съблюдаване на условията за отбрана на лицата от въздействието на йонизиращи лъчения, за инспекция на документите и съблюдаване условията и разпоредбите за радиационна отбрана. Извършени са 11 броя инспекции в обекти, употребяващи източници на йонизиращи лъчения (ИЙЛ) по съблюдаване възбраните и рестриктивните мерки за тютюнопушене в закрити и на открити публични места, въведени със Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето. При осъществените инспекции не са установени нарушавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР