За първото тримесечие на тази година Нестле България отчита 11.4%

...
За първото тримесечие на тази година Нестле България отчита 11.4%
Коментари Харесай

"Нестле България" планира ръст на оборота до 300 млн. лв. тази година

За първото тримесечие на тази година " Нестле България " регистрира 11.4% растеж на приходите, които доближават 80.6 млн. лева Реалният вътрешен растеж, който мери продажбите в размер по миналогодишни цени, е 9.3%. Очакванията са, че оборотът за 2022 година ще надвиши 300 млн. лв., повлиян и от инфлацията, заяви на конференция. Това е към 10 млн. лева над приходите за предходната година, а през предходните са от порядъка на 260 млн. лева
Цените
" До януари 2022 година нямахме ценови нараствания на продуктите, макар растящата инфлация. Войната в Украйна в допълнение ускори инфлационните процеси, усилиха се и трансферните цени на артикули, които внасяме от други индустриални заводи в групата ", разяснява Петър Стоилов. В резултат на тези трендове продуктите на " Нестле България " към този момент са с 5.5% по-скъпи. " Този ценови растеж обаче не може да компенсира инфлацията, която е 10-12%. Опитваме се да не вършим второ ценово нарастване, само че то евентуално ще е неизбежно ", заключи изпълнителният шеф на " Нестле България ".
Инвестициите
Планираните за тази година директни вложения в разширение на индустриалните мощности във фабриката за шоколадови артикули и бисквити на " Нестле " в София ще са 12 млн. лева Допълнителни 30 млн. лева са предопределени за маркетинг на фирмените марки. В тези суми не влизат вложенията за образование на чиновниците, както и в поддръжка на общността, посочи Петър Стоилов. Той разгласи, че от стъпването си на българския пазар през 1994 година до момента компанията е направила над 300 млн. лева директни вложения в произвеждане.
Планираните за тази година директни вложения в разширение на индустриалните мощности в софийската фабрика ще са 12 млн. лева Фотограф: Юлия Лазарова Растящи продажби през 2021
" Нестле България " регистрира растящи продажби и за 2021 година - те означават 7.3% доближават и доближават 290.5 млн. лева Реалният вътрешен растеж, който регистрира продажбите в размер по цени от миналата година, е 8.7%.
Реклама
През ноември 2021 година швейцарският колос стартира произвеждане в софийския си цех на втори световен бранд след Kit-Kat - шоколадовите дражета Smarties, предопределени за локалния пазар и за износ. Разширението отвори още 70 работни места, с което заетите в " Нестле България " към този момент са 1034.

В момента съотношението сред създаваните артикули с марките Kit-Kat и Smarties е 87:13. В софийската фабрика се създават над 790 продукта, като близо 40% се изнасят за 34 пазара.

Планът за тази година е за произвеждане на 18 378 тона продукция, заключи изпълнителният шеф на компанията. За продуктите си " Нестле България " употребява 2500 тона българска пшеница годишно.
Пазарен водач
В България " Нестле България " оперира в няколко продуктови категории. Дружеството резервира лидерските си позиции в стойност на пазара на кафе, при храните за домашни любимци, кулинарните артикули и зърнените закуски. Компанията е на четвърто място при шоколадовите произведения и на трето - при храни за дребни деца.
Реклама
Отскоро корпорацията постанова нова гама артикули на растителна основа - мляко Wunda и бургери без месо.

В България " Нестле " работи от 1994 година Софийската фабрика от 2007 година бе определена за един от трите центъра за произвеждане на Kit-Kat на континента (останалите два са в Хамбург - Германия, и Йорк - Великобритания).
По-зеленоПрез 2021 година компанията е употребила 100% зелена сила, вследствие на което икономисва 14 хиляди тона годишно СО2. От март 2014 българското сдружение не депонира боклуци на сметищата. От 2010 употребява 67% по-малко вода на звук продукция. От август 2021 цялото произвеждане на софийската фабрика е със 100% рециклируеми опаковки. Компанията е икономисала 50 тона стреч фолио и 193 тона хартия, заключи Иванка Стойнич, управител " Устойчивост " за Югоизточен пазар. За тази година сдружението възнамерява да понижи с още 5% употребяваната сила и с нови 4% разхода на вода на звук произвеждане.Организираната от " Нестле България " акция " По-здрави деца " предизвиква дейния здравословен метод на живот в учебно заведение. През 2021 година в програмата се включиха деца от 113 учебни заведения и детски градини, а през 2022 година се чака те да са 125. Дарителските акции на българското сдружение през 2021 година се правят оценка на 540 хиляди лева, а за първите четири месеца на тази година доближават 340 хиляди лева Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР