За първи път в своята история тимът на Рилски спортист

...
За първи път в своята история тимът на Рилски спортист
Коментари Харесай

"Рилски спортист" достигна до исторически първи финал в първенството

За първи път в своята история отборът на " Рилски състезател " ще играе на край на Националната баскетболна лига! Това стана допустимо, откакто тимът от Самоков реализира трета победа в полуфиналната серия против " Академик " Пловдив.

И този път " Рилецо " беше воден от Любомир Киров, заместващ треньора Людмил Хаджисотиров, който има здравословен проблем. Неговите момчета съумяха да надиграят противниците си като посетители в зала " Сила " и да завоюват с 66:58 (13:18, 15:8, 19:13, 19:19). Така, след две победи вкъщи в предходните мачове, тимът от Самоков ще се бори за трофея в шампионата.

Снимка: Lap.bg

Началото на срещата на беше обещаващо, като и при двата отбора липсваше успеваемост в стрелбата. В последна сметка домакините съумяха да отбележат 18 точки, а гостите 13 през първата четвърт. " Академик " разчиташе най-вече на Обрад Томич и Томислав Минков.

Снимка: Lap.bg

През втората част в редиците на " Рилски състезател " се активизираха и обърнаха нещата в своя изгода с помощта на Алекс Симеонов и Николас Карвачо. Тимът от Самоков имаше нежна преднина от 28:26 преди почивката.

Третата четвърт стартира със серия 12:3 за момчетата на Любомир Киров. Тя им даде нужната убеденост и самочувствие. Но и домакините не се отхвърлиха и понижиха изоставането си на 8 точки - 47:39.

Снимка: Lap.bg

В последните минути двата отбора бяха равностойни на паркета. " Академик " съумя да се приближи на 3 точки от своя противник след добра игра на Йере Вучица. Николас Карвачо. Павлин Иванов и Алекс Симеонов обаче направиха всичко допустимо, с цел да запазят преимуществото на " Рилски състезател ".

Тимът, който, не разреши да му лишават лидерската роля в резултата и след последната сирена самоковци отпразнуваха първия си край в шампионата.

Снимка: Lap.bg

Алекс Симеонов приключи с 15 точки и 8 битки за спечелилите, Брендън Браун добави 13 точки, Николас Карвачо означи 12 и взе 8 битки, а Павлин Иванов наниза 10 точки и раздаде 6 асистенции. Единствено Обрад Томич съумя да завърши дуела с двуцифрен точков актив за " Академик ", откакто записа 17 точки и 11 битки. С по 8 точки останаха Йере Вучица и Томислав Минков.

На финала " Рилски състезател " ще спори за трофея с " Левски Лукойл " или " Балкан " Ботевград. В момента " сините " водят в полуфиналната плейофна серия с 2:1 победи. Третият мач е на следващия ден (11 май) в Ботевград.

За отбора на " Академик ", който игра на край в Балканската лига в края на април, сезонът не е завършил. Пловдивчани ще спорят за бронзовите медали против изгубилите другия полуфинал.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР