За първи път в съвременната история американски стратегически бомбардировачи са

...
За първи път в съвременната история американски стратегически бомбардировачи са
Коментари Харесай

Американски бомбардировачи са прелетели близо до Сочи по време на срещата Путин-Ердоган

За първи път в актуалната история американски стратегически бомбардировачи са минали наоколо до крайбрежието на Крим. Те са се проближили в избрани моменти на разстояние не повече от 25-30 километра, а по-късно са полетяли към Сочи, където в същия миг се е провеждала срещата сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган. Там са били пристигнали и водачите на африканските страни, които в сряда ще вземат участие в срещата на върха „ Русия-Африка “. Това предава организация EA Daily, представена от " Фокус ".
„ На 21 октомври два бомбардировача B-52H Stratofortress от Военновъздушни сили на Съединени американски щати с номера 60-0028 и 61-0006, излитайки към 16:30 ч. от английската авиобаза „ Феърфорд “ са поели курс на югоизток. Преминавайки въздушното пространство на Германия и Полша, те за първи път са влезнали във въздушното пространство на Западна Украйна, минали са над градовете Търнопол, Хмелницки, Черновци и са поели на юг към Черно море през въздушното пространство на Румъния “.
Експертите означават, че Молдова и този път, както в доста случаи с дроновете Global Hawk (които летят от остров Сицилия до Източна Украйна), не е предоставила на B-52H позволение за прехвръкване през нейното въздушно пространство, по тази причина те са били принудени да се отклонят малко към Румъния, преди да пристъпят към демонстрирането на американското обръщение към Русия и Турция.
„ Влизайки във въздушното пространство на Черно море, В-52Н са тръгнали на изток по крайбрежието на Крим, което са минали на разстояние, не превищаващо на обособени точки от маршрута 25-30 километра и за първи път са се насочили към Сочи (минимално разстояние към 50 километра) и нататък. Също по този начин за първи път са се доближили към грузинския град Поти (на 50 км) и по-късно са тръгнали по противоположния курс “, установи още изданието „ Оперативна линия “, като акцентира, че дистанцията от резиденцията на съветския президент е било 50 километра.
Авторите означават, че те нямат информация, която правдиво да показва какви противопоставяния са подхванати от дежурните сили на противовъздушната защита на Черноморския флот и Южния боен окръг „ във връзка с изнаглелите американски военни “.
„ Но фактът, че това е второ изключително събитие във въздушното пространство на Черно море с присъединяване на B-52Н, което е оставено без съответно внимание от Министерството на защитата на Руската федерация, единствено по себе си е печален факт, показващ доста “, споделят специалистите.
EADaily прибавя още, че съгласно информацията на „ Оперативна линия “, друго неизмеримо събитие се е случило на 19 октомври, когато един от Б-52Н „ е обозначил изпепеляващ удар по главните бази на съветския флот на южния фланг ". На този ден два Stratofortress излетяха към Румъния, зареждайки се от самолета KS-135, а по-късно един от В-52Н се е насочил към базата на съветския Черноморски флот - Севастопол, където дружно с патрулния аероплан P-8A Poseidon и дрон Global Hawk „ демонстрирана атлантическа взаимност с Украйна “. А другият B-52Н отиде до брега на Сирия, „ където отбелязя условния „ пъкъл и пепел “ за въздушната база Хмеймим, като даде плаха вяра на кюрдите “. Бомбардировачите се приближиха до Севастопол и Тартус на разстояние, не по-голямо от 30 и 180 км, надлежно. Прави усещане, че въздушното пространство на Турция не е употребявано за полета до брега на Сирия.
EADaily неведнъж е писал, че три от четирите нови пристигания на B-52H Stratofortress на 10 октомври, директно след трансатлантически полет са нанесли конвенционален нуклеарен удар по Калининградска област от разстояние не по-голямо от 250 километра. Командването за световни удари, обявяващо идващото посещаване на бомбардировачите в Европа, съобщи, че екипажите ще развият умения за интеграция и взаимоотношение със съдружници, както и ще научат повече за изискванията на интервенциите в районния спектакъл на интервенциите.
EADaily също по този начин напомня, че в нощта на 21-22 октомври два стратегически ракетоносеца на съветските Военно-космически сили (ВКС) Ту-160 са направили непрестанен полет от въздушната база в Енгелс (Саратовска област) до авиобазата Waterkloof AFB в Република Южна Африка (ЮАР). Според Руското министерство на защитата въздушната група от два стратегически ракетоносеца Ту-160 и ескортни самолети - танкера Ил-62 и тежкия транспортен аероплан Ан-124 „ Руслан “ е изпратена в Южна Африка, с цел да развие двустранно военно съдействие и да отработване на въпроси за взаимоотношението сред военновъздушните сили на двете страни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР