За първи път в най-новата ни история се спират от

...
За първи път в най-новата ни история се спират от
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Затворих Какао бийч и Хедон

За първи път в най-новата ни история се стопират от употреба две заведения, неспазили възбраната за озвучеване навън след 23 часа. Не работят "Какао бийч " в Слънчев бряг и "Хедон " на Каваците, заяви вицепремиерът Валери Симеонов в Бургас. Той посочи, че обектите ще останат затворени, до момента в който притежателите им не отстранят нарушаванията.
"Не става дума за персонални вендета, а за съблюдаване на закона. Още на 8 юни проверихме "Какаовият плаж " в Слънчев бряг, а на 9-ти юни - "Хедон " в Созопол. Още тогава са установени нарушавания и са издадени наставления. Но вместо да ги отстранят заведенията продължиха. На 5 август получихме многочислени сигнали за шума. От РЗИ ревизираха, оказа се, че са извършени мероприятия-концерти с по няколко хиляди индивида. Разпоредено е било прекъсване на озвучаването, само че е последвал отвод, след което са издадени наставления. Заведенията обаче са траяли да работят, по тази причина на 10 август бяха издадени заповеди за прекъсване от употреба ", изясни Симеонов.
Мярката, съгласно него, щяла да има образователен резултат. Той даде като образец за съблюдаване на реда и закона Поморие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР