За първи път в България международен екип от световно признати

...
За първи път в България международен екип от световно признати
Коментари Харесай

Международен екип присади коса с технологията SmartGraft

За първи път в България интернационален екип от международно приети експерти извърши взаимна процедура по трансплантация на коса със SmartGraft - първата в Европа новаторска технология за реализиране на тази процедура. 

Процедурата беше изпълнена в клиниката по естетична дерматология и трансплантация на коса VDerm & EO Dent в София, където доктор Матилде Брайтенбаух, взаимно с доктор Евгени Шарков и неговия екип, извършиха изцяло автоматизираната трансплантация на 2500 космени фоликула - чрез единствената на Балканите SmartGraft инсталация.

Използвана беше така наречен FUE-техника (follicular unit extraction), при която космите се присаждат един по един - от донорната в засегнатата зона.

Присаждането на космени фоликули от тилната зона, които не имат рецептори за тестостерона, обезпечава доживотна зона, защитена от по-нататъшно оплешивяване. Постига се оптимално натурален резултат, при което новоприсадената коса продължава да пораства, а също може да се боядисва и подстригва, показват в известие от клиниката.

SmartGraft e инсталация, лицензирана и профилирана в трансплантацията на коса по света. Апаратурата има необятен триумф и положителен отзив измежду пациентите в Съединени американски щати, където се употребява в едни от най-известните клиники за присаждане на коса. Екипът на клиниката по естетична дерматология VDerm & EO Dent е минал специфичен курс на образование в Щатите и е сертифициран за работа с пациенти чрез технологията SmartGraft.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР