За първи път в 30-годишната история на българския бейзбол международен

...
За първи път в 30-годишната история на българския бейзбол международен
Коментари Харесай

Прецедент: Финалът в Благоевград с ТВ картина и коментар на живо

За първи път в 30-годишната история на българския бейзбол интернационален мач на наша територия ще бъде предаван с ТВ картина и коментар онлайн в интернет. Феновете на американската игра ще имат опция да гледат финала на квалификационния шампионат за Купата на федерациите в Благоевград на следващия ден (17 юни) от 14 ч.

Сигурен участник в мача за нанагорнище в по-горната дивизия е вицешампионът на Австрия Виена Уондърърс, а другият кандидат за квота в третия по мощ европейски клубен шампионат на СЕВ ще бъде един всред домакина Бизони Благоевград, английския първенец Лондон Метс и сръбския отличник Белград ’96. 22-кратният първенец на България ще подпечата мястото си във финала, в случай че през днешния ден от 17,30 ч. победи сърбите.

Предаването се провежда от българската компания за състезателен маркетинг " Спортс интегрейтед къмършъл сълюшънс " (SiCS) в партньорство с проектантско-консултантската компания " Тита-Консулт " и онлайн видео платформата Streamer.bg.



Картината ще бъде предавана през новата цифрова мрежа на европейската бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC-Европа) – BaseballSoftball.tv, в чието създаване и стартиране в употреба през зимата имаше и българско присъединяване. Коментарът ще бъде на един от най-авторитетните спортни анализатори в България – Йордан Божинов.

Благодарение на българската стартъп компания " Барин Спортс ", профилирана в спортните технологии, за първи път в историята на европейския бейзбол феновете ще имат опция да наблюдават в действително време информация за физическото положение на тимовете. В картината ще бъдат внедрени данни за играчите като пулс, изминати дистанции, скорост на напредване и други

Читателите на Sportal.bg също ще имат опция да гледат финала онлайн както във видео секцията, по този начин и тук: