За първи път тримесечният резултат превиши 1 милион брояПродажбите на

...
За първи път тримесечният резултат превиши 1 милион брояПродажбите на
Коментари Харесай

Скок в продажбите на OLED телевизори

За първи път тримесечният резултат надвиши 1 милион броя

Продажбите на OLED тв приемници стартират да нарастват по-бързо
(снимка: CC0 Public Domain)

Г лобалните доставки на OLED тв приемници за първи път превишиха 1 милион бройки в границите на едно тримесечие – това се случи в интервала октомври-декември 2019 година, заяви Business Korea, базирайки се на проучване на IHS Markit.

През първите три тримесечия на предходната година доставките на OLED TV бяха постоянни ни равнище към 600 хиляди бройки. Но в последното тримесечие, на фона на увеличеното търсене в предпразничния интервал, доставките се усилват с 66,5% и доближават 1,1 милиона бройки.

Като цяло, годишните доставки на OLED тв приемници през 2019 възлизат на към 3 милиона единици, спрямо 2,5 милиона в миналата година. Екраните с органични светодиоди заемат към 1,3% от международния ТВ пазар, до момента в който година по-рано делът им беше 1,1%.

Най-значим принос за развиването на пазара на OLED тв приемници има LG Electronics. Миналата година корейската компания достави 598 хиляди тв приемника от тази категория, или 53,9% от международния размер.
още по тематиката
LG OLED тв приемниците в приложимост възлизат на съвсем 5,5 милиона единици, което е повече от 60% от общия брой такива тв приемници, пуснати в света за всички времена – 8,25 милиона единици.

Тъй като от ден на ден производители доставят OLED тв приемници, пазарният дял на LG понижава. Компанията обаче продължава да движи растежа на този пазар и непрестанно усилва доставките, означават анализаторите.

Предвид позитивната реакция на потребителите, чака се предлагането на OLED тв приемници да нарасне с 50% до 4,5 милиона единици през 2020 година и да доближи 11,5 милиона през 2023 година Делът на OLED TV от общия пазар на тв приемници ще надвиши 10% в края на обсъждания интервал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР