За първи път събитие от информационната кампания на Министерството на

...
За първи път събитие от информационната кампания на Министерството на
Коментари Харесай

Кампанията Бъди войник за първи път в Самоков

За първи път събитие от осведомителната акция на Министерството на защитата за разпространение на военната специалност "Бъди боец " ще се състои в град Самоков, оповестиха от Министерството на защитата. Това е осмият град от тазгодишното издание на акцията /след старта ѝ на 25 септември в Добрич, събитията в Казанлък, Бургас, Тутракан и осведомителните тържища в Карлово, Пловдив и авиобазата "Безмер "/.

На 12 октомври възпитаници от междинните учебни заведения в общината, както и жители и посетители на града, ще могат да се осведомят за спецификите на специалността на военнослужещия. Експерти от Централното военно окръжие ще показват настоящите състезания за вакантни длъжности във Въоръжените сили, изискванията и периодите за кандидатстване. На площад "Захарий Зограф " ще бъдат показани типовете въоръжени сили, съоръжение и техника, с които боравят военнослужещите.

Интересуващите се от военна кариера ще могат да зададат своите въпроси за нея непосредствено на хората в униформа. Военнослужещи от Сухопътните войски ще показват мостри на военна техника и въоръжение. Военнослужещи от Специалните сили /Съвместното командване на специфичните операции/ ще създадат показ на бойни умения и ще покажат какъв брой са значими физическата устойчивост, психическата резистентност и натренираността при осъществяване на дилемите.

Сред задачите на акцията "Бъди боец " е и принос към родолюбивото образование на българската юноша, допир до съществени полезности, с които се свързва Българската войска, означават от военното ведомство.

Своеобразен комплимент към самоковската общност е концертът на Гвардейския внушителен духов оркестър и Представителния отбор на Въоръжените сили. В него ще прозвучат вълнуващи военни маршове и обичана българска музика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР