За първи път руснаците представиха хибридна задвижваща система за леки

...
За първи път руснаците представиха хибридна задвижваща система за леки
Коментари Харесай

Путин разгледа новия руски изтребител "Шах и мат", който ще конкурира "F-35"

За първи път руснаците показаха хибридна задвижваща система за леки хеликоптери и безпилотни летателни апарати

Руският президент Владимир Путин прегледа през днешния ден първообраз на нов стелт изтребител " Сухой " от пето потомство, показан на годишния авиосалон МАКС 2021.

Военният аероплан, наименуван " Шах и мат " ( " Checkmate " ), евентуално ще бъде рекламиран като противник на американския изтребител " F-35 ", сподели ръководителят на аналитичната организация " Авиапорт " Олег Пантелеев. Той ще се конкурира и с шведския ЯАС-39 " Грипен ", добави министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров.

Според презентация, представена от организация Интерфакс, се чака новият аероплан да направи първия си полет през 2023 година, а първата партида от тези машини да е създадена през 2026 година Той е рекламиран като " кардинално нов боен аероплан ".



По-трудно е да бъде проследен с радари и има високи летателни характерности, означи президентът Путин.

Търсенето на интернационалния пазар на военни самолети за най-новия съветски изтребител се прави оценка на 300 бройки, уточни на авиосалона вицепремиерът Юрий Борисов.

Руската държавна корпорация " Ростек " сподели, че самолетът е сложен за засичане, а експлоатационните му разноските ще са ниски. Според специалисти е планиран като по-евтин вид на съветския изтребител Су-57, с цел да се продава повече.В късото рекламно видео вземат участие водачи от Обединените арабски емирства, Индия, Виетнам и Аржентина, което допуска, че Русия желае да предлага изтребителя в чужбина.



Страната сполучливо създава прототипи на нови оръжейни системи през последните години, само че от време на време изпитва компликации при прекосяване към серийно произвеждане. При ръководството на Путин страната съществено влага във военна авиационна техника и нови въоръжения - както за своята войска, по този начин и за експорт. Много от новите й оръжия към момента са учредени на технологии от руската ера, отбелязва Ройтерс.Междувременно обединената двигателостроителна корпорация (ОДК - част от Ростех) през днешния ден за първи път показа хибридна задвижваща система за леки хеликоптери и безпилотни летателни апарати на Международния авиационно-космически салон (МАКС) в Жуковски, край Москва, съобщи ТАСС.

Хибридният енергиен комплекс се състои от мотор с газова турбина, електрически мотори, система за ръководство и батерия. Мощността му е 500 киловата.

В бъдеще хибридната система може да се употребява за леки многофункционални хеликоптери, дронове и самолети от циклонен вид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР