За първи път ръководител на европейска институция участва в честванията

...
За първи път ръководител на европейска институция участва в честванията
Коментари Харесай

Роберта Мецола ще присъства на тържествата за националния празник на Кипър

За първи път началник на европейска институция взе участие в честванията на 1-ви октомври, националния празник на Кипър. Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола е през днешния ден в Никозия по покана на президента Никос Христодулидис, с цел да участва на тържествата и военния церемониал по случай 63-ата годишнина от провъзгласяването на независимостта на републиката.

Тържественият ден стартира с полагане на венци пред монументи на героите, панахида и възпоменателна работа за починалите в съпротивата.

21 топовни салюта и издигане на националния байрак под звуците на химна ще дадат началото на военния церемониал в Никозия. В неговите колони ще преминат моторизирани и пехотни елементи на Националната армия, полицията, противопожарната работа, горското стопанство, Гражданска отбрана.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола дружно с кипърски и гръцки публични лица ще следи парада. Сутринта преди него тя ще има публична среща с президента Никос Христодулидис.

Роберта Мецола поддържа настояването на Кипър за назначението допустимо най-скоро на делегат на Организация на обединените нации, който да способства за обновяване на договарянията по Кипърския въпрос.

Единственото решение съгласно нея е обединяването на страната като двуобщностна, двузонална федерация.

Председателят на Европарламента неведнъж декларира, че Кипърският въпрос е европейски въпрос и че " Европа в никакъв случай няма да бъде приключена, до момента в който Кипър остава разграничен ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg