За първи път от шест седмици насам Великобритания регистрира рекорден

...
За първи път от шест седмици насам Великобритания регистрира рекорден
Коментари Харесай

Втора вълна от COVID-19 във Великобритания, над 1 000 нови случая за ден

За първи път от шест седмици насам Англия записва рекорден растеж на инфектираните с ковид, съобщи Дейли Мейл. Само за ден в страната позитивни проби са дали 1062 души, което е най-големият дневен растеж от 25 юни насам.
Новината за многото инфектирани идва тъкмо една седмица, откакто министър председателят Борис Джонсън предвижда идването на втора вълна от вируса. На 25 юни беше обявено за рекорден брой инфектирани - 1118 случая за ден. Към днешна дата случаите на COVID-19 в страната са общо 310 825. 
Драстичният растеж на цифрите - по отношение на 758 през вчерашния ден, може да се окаже неприятна изненада за десетките хиляди плажуващи, които от петък вечер изпълват плажовете на страната без спазването на никакви санитарни ограничения и без нужната хигиена.
И до момента в който данните за новозаразените са стряскащо високи, то броят на смъртните случаи за денонощие остава относително невисок - умряли са осем жители на Кралството, а Шотландия и Уелс не оповестяват за нови жертви.
Пациентите, умряли във Англия, са на възраст сред 45 и 89 години, и всички те са с съпътстващи болести. Най-много смъртни случаи има в Мидландс - четири, три са регистрирани в Североизточен Йоркшир, два в Източна Англия и един в Лондон.
Северна Ирландия спря да оповестява данните си за новозаразени с вируса през уикендите, тъй че данните за позитивни случаи са единствено за Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР