За първи път от началото на военното нахлуване министерството на

...
За първи път от началото на военното нахлуване министерството на
Коментари Харесай

Москва обяви близо 500 жертви 1500 ранени и във войната с Украйна

За първи път от началото на военното навлизане министерството на защитата в Москва даде информация за загубите на персоналния състав. Говорителят Игор Конашенков съобщи, че са починали 498 съветски бойци, а над 1500 са били ранени.

Русия ускори офанзивите си против основни украински градове на север, изток и юг на фона на упования през днешния ден втори кръг от договарянията сред Украйна и Русия в Беларус. След Херсон бе високомерен още един град - Балаклия край Харков.

В осмия ден от съветската инвазия в Украйна президентът Володимир Зеленски прикани жителите да създадат всичко допустимо, с цел да се опълчват на съветската окупация. Очевидци оповестяват, че артилерийските бомбардировки на Русия са се нараснали през последните 24 часа и яростните боеве не престават.

Най-малко четири огромни детонации към 03:00 локално време озариха нощното небе в Киев. В обществените мрежи бяха оповестени фрагменти, показващи голямо огнено кълбо, осветяващо нощното небе. Руските сили са нанесли удар против радио и ефирен център в Киев, съобщи Ройтерс.

Превзет е бил и град Балаклия, намиращ се покрай град Харков в Източна Украйна, заяви организация Интерфакс, които се базират на съветското министерство на защитата.

64-километровият съветски боен ескорт, който се движи към украинската столица е в застой, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби. По думите му през последните 36 часа конвоят не е минал огромно разстояние.

Има опасения за стотици починали хора в южния пристанищен град Мариупол, след часове на нескончаем обстрел, само че градът остава в украински ръце, сподели заместник-кметът на града. Проруските сили могат да нанесат целенасочени удари против града, в случай че украинските сили там не се предадат, това съобщи командирът на сепаратистите в Донецк Едуард Басурин.

Кметът на Херсон написа във Facebook, че съветските армейски елементи са завладяли южния украински град.

Игор Колихаев заяви също, че силите на Москва са наложили полицейски час от 20:00 до 06:00 часа локално време и добави, че в града ще бъде позволено да влизат коли с храна, медикаменти и някои други консумативи.

В северния град Чернигов украински управляващи оповестиха, че болница е била ударена от две крилати ракети.

В Харков, вторият по величина град в Украйна, съветските снаряди продължиха да падат. Съобщава се за доста убити и ранени цивилни жители.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР