За първи път от началото на MotoGP-ерата в световния шампионат

...
За първи път от началото на MotoGP-ерата в световния шампионат
Коментари Харесай

В Ямаха се прицелиха в нов сателитен тим за 2025 година

За първи път от началото на MotoGP-ерата в международния шампионат по мотоциклатизъм на писта Ямаха няма да разполага със личен сателитен тим през 2023 година. Така производителят от Ивата ще може да разчита на единствено двата си фабричен мотора, пилотирани от Фабио Куартараро и Франко Морбидели, за събирането на данни в хода на спортни уикенди.

Дълги години за сателитната стратегия на Ямаха отговаряше отборът на Тех3, който обаче през 2019 мина към КТМ. След това се появи и отборът на Петронас СРТ, който в следствие се трансформира в РНФ, само че в края на предишния сезон двете страни се разделиха, откакто Разлан Разали и компания избраха да преминат към Априлия.
 Ямаха показа цветовете си за новия сезон Ямаха показа цветовете си за новия сезон
В Ямаха естествено ще желаят оптимално бързо да си намерят нов потребителски отбор, само че по думите на шефа на тима Лин Джарвис, това ще се случи най-рано през 2025 година.
 Валентино Роси разкритикува Ямаха: Фабио нямаше по какъв начин да се бори с Пеко Валентино Роси разкритикува Ямаха: Фабио нямаше по какъв начин да се бори с Пеко
„ Тази година няма да имаме сателитен тим. От една страна аз не виждам това като недостиг, тъй като ще можем да се фокусираме напълно върху себе си. Наистина ще би трябвало да се фокусираме върху това да имаме конкурентен мотор освен през тази година, а и за 2024 и 2025.

„ Определено желаеме още веднъж да имаме сателитен тим. Трудно е да ви обясня опциите и трудностите, които стоят пред нас. Но в случай че успеем да преодолеем част от тези провокации, то още през 2024 може още веднъж да имаме сателитен отбор. Ако ли не, то аз съм сигурен, че за 2025 сигурно ще имаме “, сподели Джарвис по време на формалното показване на Ямаха в Джакарта (Индонезия) по-рано тази седмица.
 Започнал ли е Хорхе Мартин договаряния с Ямаха? Започнал ли е Хорхе Мартин договаряния с Ямаха?
За главен любимец за предстоящ сътрудник на Ямаха се счита тимът на Валентино Роси – ВР46, който обаче има контракт с Дукати до края на 2024 година. От лагера на Доктора към този момент съобщи, че имат намерение да изпълнят своя договор с италианския производител.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР