За първи път от десетилетия сред журналистите, които отразяваха парламентарните

...
За първи път от десетилетия сред журналистите, които отразяваха парламентарните
Коментари Харесай

Ива Николова: Мога само няколко неща - да пера, да чистя, да готвя и да пиша

За първи път от десетилетия измежду публицистите, които отразяваха парламентарните избори, имаше едно видимо неявяване. Ива Николова не беше в първата редица кореспонденти, само че проучва резултатите от първия ред в тила, към този момент като фен.

" Изборите са неповторими. За първи път от 1990 година нямаше избавител. Явиха се познати политически сили. Избрахме на живот и гибел да има държавно управление, без политически лица и водачи - това избрахме. Всичко е безусловно ясно - отлив на близо 350 хиляди гласоподаватели. Това не е отчаяние, това е съмнение ", разяснява журналистът пред Bulgaria On Air.

" ИТН " от най-хубавата си позиция, са изгубили 562 хиляди гласа, когато си изкуствен план, а не партия - плановете свършват. Партиите имат други свойства, те битуват във всевъзможни условия – падат, стават. Партията е жив организъм ", добави Николова.

Според нея е липсвало още нещо значимо - национална идея.

" Хората би трябвало да бъдат спасявани. Лошо образование и неприятно познаване на историята, и за какво Спарта е паднала - тъй като са избили старите хора. Не става думи за остарели за можещи и опитни, и всяка младост би трябвало да е обладана от самочувствието си, само че да разчита на това, че има кой да я научи ", разясни още тя.

" За мен публицистиката в никакъв случай не е била темперамент. Аз съм правила всичко, поради което у дома са ме наказвали, биели, т.е. държала съм се зле. Благодарност не видях, с изключение на от инцидентни хора. В живота си мога няколко неща - да шетам, да пера, да сготвям и да пиша, започнах като вестникар и си оставам вестникар, може би за това ми провървя, а и има още нещо, което е доста значимо в публицистиката, с изключение на чантата и обувките -  това е любознание. Ако си любопитен към света, към хората - значи си добър публицист ", безапелационна е Ива Николова.

И добави, че не може да се обиди от хора, които не са на нейното равнище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР