За първи път от 6 октомври цените на фючърсните договори

...
За първи път от 6 октомври цените на фючърсните договори
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа надхвърли страховитите 1 900 долара

За първи път от 6 октомври цените на фючърсните контракти за доставка на газ в Европа надвишиха 1 900 $ за 1 000 куб. метра. Това демонстрират данните на лондонската борса ICE.

Цената на януарските фючърси по показателя на холандския хъб TTF при откриването на комерсиалната сесия надвиши 1 800 $, след което падна до 1 750 $, само че по-късно стартира да пораства и в 10:37 българско време доближи 1 869,5 $, което е девет % повече от прогнозната цена през вчерашния ден (рекордни стойности 1,716.7 долара). Към 11:44 часа цените се забавиха до растеж от 7,8 % - 1 851,4 $ за 1 000 куб. метра .
 Европейски Съюз възнамерява завършек на дълготрайните покупко-продажби за газ, желани от Русия
Европейски Съюз възнамерява завършек на дълготрайните покупко-продажби за газ, желани от Русия

Европейска комисия също по този начин ще предложи ограничения за подсилване на сигурността на доставките,

Резкият скок се случи предишния четвъртък, когато котировките на горивото се повишиха от минимума от 1 450 $ до 1 700 $. Анализаторите свързаха това с думите на ръководителя на Федералната мрежова организация на Германия (BNA) Йохен Хоман, че решение за доникъде на 2022 година

Договорите за газ последователно нарастнаха от втората половина на пролетта, само че при започване на есента цените внезапно скочиха, а на 6 октомври доближиха исторически връх - 1 937 $ за 1 000 куб. метра.

Експерти обясниха това с въздействието на няколко фактора: ниското равнище на запълненост на европейските подземни складове, пониженото предложение от главните снабдители и огромното търсене на полутечен природен газ в Азия.
 Цените на газа в Европа се повишават след прекъсването на узаконяването на
Цените на газа в Европа се повишават след прекъсването на узаконяването на " Северен поток 2 "

Европейските държавни управления се пробват да смекчат удара както за потребителите, по този начин и за бизнеса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР