За първи път начело на един от родовете войски на

...
За първи път начело на един от родовете войски на
Коментари Харесай

Хомосексуалист ще командва сухопътни войски на САЩ

За първи път отпред на един от родовете войски на САЩ бе назначен човек, който намерено декларира, че е гей. Сенатът на САЩ утвърди кандидатурата на 47-годишния Ерик Фанинг за секретар на сухопътните войски, съобщи BBC.
Фанинг е и първият с противоположни пристрастености, заел толкоз висок граждански пост в американската войска. Цивилните шефове се назовават секретари и имат сан съвсем на министър.
Вземането на позитивното решение бе възпрепятствано от сенатора републиканец от щата Канзас Пат Робъртс. Той искаше да получи от бъдещия секретар гаранции, че нито един от държаните в Гуантанамо пандизчии няма да бъде изместен в канзаски затвор.
През последните 25 година той е заемал разнообразни постове в Конгреса и в Пентагона. Фанинг бе и в управлението на организацията GayLesbian Victory Fund. Нейната цел е увеличение на броя на гейовете в органите на властта.
През 2011 година администрацията на Обама публично анулира политиката „ не питай, не приказва “. Тя забраняваше службата в армията на САЩ на откровени гейове и лесбийки. Гей общността на САЩ приветства назначението на Фанинг на секретарския пост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР