За първи път на 9 февруари, от 19.00 часа, във

...
За първи път на 9 февруари, от 19.00 часа, във
Коментари Харесай

Първи Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20

За първи път на 9 февруари, от 19.00 часа, във Второ студио на БНР, ще бъдат връчени Годишни награди на Националната музикална ранглиста БНР ТОП 20. Церемонията може да бъде проследена онлайн от всички фенове на българската поп и рок музика в ефира на и онлайн на bnr.bg.

Наградите в шест категории са още един метод Българското национално радио, като социална медия, водеща културна институция и музикален продуцент, да изрази своята поддръжка към артистите с блестящо и открояващо се наличие на българската музикална сцена.

Ще бъдат връчени Награди за най-вече гласове от слушателите  и за най-дълъг престой под номер 1 в класацията.  Изкачването на върха на влиятелния чарт, дефинират всяка седмица слушателите на публичната медия и музикални редактори от всички стратегии на БНР, като техният избор може да бъде проследен на страницата на класацията. Ще бъдат присъдени и награди за най-хубав дует или колаборация и за изгряваща звезда.   Музикалната редколегия на БНР също ще връчи своя приз.

Ето и номинираните за открояващи се достижения и блестящо наличие в музикалния живот през 2022 :

Група Остава – емблематичната българска тайфа отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум " Кислород " и ;

Рут Колева  - за огромния триумф с подписването на контракт с водещата музикална компания Warner Music;

Любо Киров – за албума " Целуни ме ", впечатляващия едноименен концерт в зала " Арена Армеец ", както и националното музикално турне на изпълнителя.

Александър Петров – основател на някои от най-хубавите текстове в българската поп и рок музика. През 2022 Александър Петров беше в основата на  възраждането на група " ТАНГРА -3 ".

БНР подкасти: 257 podcast Music point show Великите европейци
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР