За първи път и безпрецедентно в история прокуратурата се намесва

...
За първи път и безпрецедентно в история прокуратурата се намесва
Коментари Харесай

Прокуратурата взела в ръце преврата в БСП, обяви Нинова

За първи път и невиждано в история прокуратурата се намесва във вътрешните каузи на Българската социалистическа партия. Това разгласи на брифинг водачът на партията Корнелия Нинова в изказване в централата на партията.

От това се оплака в малко свое изказване в партийната централа на партията на " Позитано " 20, на което нямаше опция за журналистически въпроси, ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинов а.

Какъв е въпросът - тъжба, подадена от някогашния кандидат за лидерското място Кирил Добрев , че не е бил позволен на Националния съвет на " столетницата " , извършен в края на август. Въпросният сигнал надалеч не отговарял на истината, безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия, защото Добрев бил позволен и даже се изказал два пъти на пленума.

" Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия . Прокуратурата не е инструмент за правосъдие и правдивост, а е бухалка за неуместните. Българската прокуратура е частен орган на задкулисието. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните водачи, които избиват хора по пътищата, нарушителите, които изнасилват възрастни дами по селата поради 20 лв. от пенсиите им, свършиха ли наркотрафикантите , нагласените публични поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в Българска социалистическа партия ", попита реторично Нинова.

Държавното обвиняване изискало от управлението на партията да даде всички документи и протоколи от извършения пленум, както и Нинова и още двама други нейни съпартийци да се явят за пояснения.

Искания, които Нинова изрично отхвърля. " Няма да показва и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата . Нека се снабдят със правосъдна заповед за претършуване и изземване, дано заповядат, очаквам ги на " Позитано ". Второ - няма да се явим на разпит тримата призовани, няма дойдат представители на Министерството на правораздаването и да ни заведат наложително на разпит, чакаме ги, не се крием. Трето - ще сигнализираме всички вероятни български и европейски институции за това, което се случва. Четвърто - до момента в който съм ръководител на Българска социалистическа партия, партията няма да влезе в игрите на задкулисието, какъвто и напън да ни отхвърлят. И последно - до момента в който не реформираме надълбоко правосъдната система, няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години. "

Това е втората обществена изява на Нинова след изборите, като първата такава бе направена в понеделник при оповестяването на формалните данни от ЦИК, които отредиха исторически едноцифрен резултат на " столетницата " - 9,3%. На късия брифинг пред медиите през вчерашния ден мощният човек на " Позитано " 20 съобщи, че не е удовлетворена от резултата на партията, само че тя и управлението нямали желание да подават оставка . Освен това - пред социалистите била затворена вратата за коалиция или подкрепа на кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи. 

В Българска социалистическа партия обаче се събират подписи за събиране на партийния конгрес, на който да се стартира процедура по промяна на водача на Българска социалистическа партия. Това не се случва за първи път, а и Корнелия Нинова е обявявала към този момент своята оставка, като по-късно се е отмятала.

Кирил Добрев , както и водачът на софийските социалисти Калоян Паргов, по-късно и двамата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР