За пълно прилагане на Шенгенското право в България и Румъния

...
За пълно прилагане на Шенгенското право в България и Румъния
Коментари Харесай

Настояваме в Брюксел за пълно прилагане на Шенгенското право в България и Румъния

За цялостно използване на Шенгенското право в България и Румъния ще упорства страната ни на идния Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “, който ще се организира в четвъртък и петък в Брюксел.

Министерският съвет утвърди позициите на страната ни за присъединяване в съвещанията на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “, формат „ Вътрешни работи “ и формат „ Правосъдие “, оповестиха от държавното управление. Позициите, които България ще пази са по шест тематики.
    Цялостно положение на Шенгенското пространство;    Пълно използване на наредбите на достиженията на правото от Шенген в България и Румъния;    Агресията на Русия против Украйна: обстановката с бежанците в Европейския съюз (ЕС) и разговор по вътрешната сигурност;    Външно измерение на миграцията и обстановката по главните миграционни пътища;    Проект на Регламент за адресиране на случаи на инструментализиране в региона на миграцията и убежището;    Подобряване на успеваемостта на политиката на Европейски Съюз за връщане: съдействие с трети страни.

Заседанието на Съвета на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз е извънредно значимо за България, тъй като на него ще бъде взето упованието решение за разширението на Шенгенското пространство. Австрия към този момент разгласи, че е срещу включването на страната ни и Румъния в европейското пространство за свободно пътешестване.

Нидерландия също няма да ни поддържа, а ще гласоподава за присъединението единствено на Хърватска и Румъния.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР