За отоплителния сезон тази година, както и всяка друга, имаме

...
За отоплителния сезон тази година, както и всяка друга, имаме
Коментари Харесай

От ``Техем`` обясниха защо топлата ни вода през миналия сезон е била по-скъпа

За отоплителния сезон тази година, както и всяка друга, имаме неотчетен брой клиенти. Това, което следим като трайна наклонност в последните години, е, че към този момент техният брой сензитивно понижава. Към момента имаме 1588 консуматори, които към момента не са обезпечили достъп за доклад или са го създали, само че следва да бъде записан в околните седмици. Това съобщи пред публицисти шефът на ''Техем'' Милена Стоянова, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Тази година е доста внезапна границата сред тези клиенти, които имат да доплащат суми и тези, които имат да получават. Числата са такива, че близо 60% от клиентите имат да доплащат, до момента в който 40% имат да възвръщат средства от топлофикационното сдружение. Като краен резултат от изравнителната сметка е, че близо 13% от клиентите ни в София имат суми от порядъка на плюс-минус 10 лв. като краен резултат от отоплителния сезон. Това са близо 123 000 клиенти'', разяснява данните за сезона Стоянова.

Тя уточни още, че междинният разход за вода за 12 месеца за най-малките парцели до 50 кв м е бил 216 лв. за миналата година. За междинните парцели сред 50 и 70 кв м сезонът е коствал общо 721 лв., а междинните сметки на парцелите в по-горния сегмент над 70 кв м са възлизали близо 1000 лв..

От ''Техем'' разясниха, че повода за повишаването на топлата вода в предходния сезон е била както увеличената цена на топлинната сила с 16%, по този начин и по-дългият и леден сезон, който сме имали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР