За отношенията между САЩ и най-големия телеком в света Huawei

...
За отношенията между САЩ и най-големия телеком в света Huawei
Коментари Харесай

Американска компания взе лиценз за работа с Huawei

За връзките сред Съединени американски щати и най-големия телеком в света Huawei се изписа много, откогато администрацията на Доналд Тръмп разгласи компанията за национална опасност и ограничи търговията й с американски сдружения.

Допреди няколко седмици се спекулираше, че Huawei ще бъде заставен да излезе от пазара на смарт телефоните, макар че през втората четвърт на годината съумя да продаде най-вече апарати в международен мащаб.

Мерките на Тръмп и Съединени американски щати не разрешават на американски компании да продават съставни елементи и технологии на Huawei, в случай че нямат особено публикуван лиценз за сходна активност.
 Снимка 497227

Тази седмица стана ясно, че подобен лиценз е бил публикуван на Intel Corp, само че към този момент не се загатват точните параметри на разрешението за търговия.

Разумно е да предположим, че става дума за хардуерни съставни елементи, само че какви тъкмо са те - може би ще разберем по-късно.

Знаем обаче, че предходната седмица китайската компания Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) също е кандидатствала за лиценз, който още веднъж визира доставката на хардуер, оповестява Reuters.

Въпросът, който вълнува всички, а точно дали Гугъл ще получи сходен лиценз, още веднъж остава да виси във въздуха.
 Huawei, HarmonyOS и с каква операционна система ще са смарт телефоните на компанията от 2021 година
Телефоните на Huawei идват с нов OS от следващата година

Бизнесът продължава

Добрата вест е, че и без Гугъл Huawei ще може да предложи на потребителите си лична софтуерна опция и то още от следващата година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР