За отговорното поведение и бъдещите действия на ГЕРБ-СДС като опозиция

...
За отговорното поведение и бъдещите действия на ГЕРБ-СДС като опозиция
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция

За виновното държание и бъдещите дейности на ГЕРБ-СДС като съпротива в идващия кабинет приказваха представителите на партията по време на консултациите при президента Румен Радев. От партията обявиха, че ще бъдат знаеща, можеща и непримирима съпротива и че всяка неточност ще бъде осветявана. От ГЕРБ-СДС показаха противоречие с прекомерно позитивната оценка на президента във връзка с служебното държавно управление и показаха вяра, че с началото на новия му президентски мандат, стилът на ръководство на Румен Радев да бъде друг. 

Преди тях среща организираха от " Продължаваме прояманата ", които оповестиха, че са приключили съдружното съглашение и чакат до края на седмицата да им бъде връчен мандата за сформиране на праителство. 

" Вижданията ви за активността на новия парламент и за характера на ръководство е значима. Ви несъмнено сте партия с богат опит и аз имам вяра, че на този опит би трябвало да подхожда и избрана политическа мъдрост. Вярвам, че също по този начин разбирате, че след изборите има избрана смяна и всички би трябвало да се съобразяваме с нея. Хораха чакат от вас да имате градивно държание. Вие към този момент се заявихте като градивна съпротива, само че мога да ви уверя, че както бях сериозен към вашето ръководство, по този начин ще бъда сериозен и към всяко бъдещо ръководство. Въпросът е постигнатото през последните месеци да бъде надградено и да вървим напред, а не обратно. Това, несъмнено, изисква общите старания на всички нас. И аз, и обществото ни чака градивно и отговорно държание на мощна съпротива, каквато вие към този момент декларирахте, че ще бъдете в ролята си в новия парламент ", съобщи Радев. 

" Тук сме, с цел да заявим нашата позиция като съпротива на очертаващото се ляво-либерално ръководство. Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година най-силно по-отношение на симпатизантите и членовете на коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това нашата коалиция е втората в 47-ото Народно заседание. Заради тези над 600 000 жители, които ни дадоха доверие, подсигуряваме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима съпротива. Ще бъдем със мощни и непримирими позиции във връзка с отстояване на демокрацията, законността и спазването на Конституцията ". Това заяви ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на консултациите.

Атанасова, от свое име и от името на сътрудниците и даде обещание, че в случай че държавното управление, което ще образуват напълно скоро четирите партии, има потребност от помощ и съвет от наша страна, те ще получат такава помощ и съвет. " Освен това ви давам обещание, че всяка неточност ще бъде осветявана, всяка неточност ще бъде посочена. Не единствено тъй като позицията на съпротива го изисква, а тъй като с цел да има положително ръководство, е належащо да има мощна и знаеща съпротива ", сподели още тя. 

От ГЕРБ-СДС показаха противоречие с прекомерно позитивната оценка на президента във връзка с служебното държавно управление. " Вашият оптимизъм не съответствува с нашата оценка, тъй като съгласно нас служебното държавно управление не съумя да отговори на упованията на българските жители във връзка с няколко рецесии ". Атанасова съобщи, че са разбрали, че партиите, които ще сформират бъдещия кабинет, имали желание да предлагат и настоящи служебни министри и в бъдещото постоянно държавно управление.

По думите й, от ГЕРБ-СДС не са оптимисти във връзка с това, което следва за България, и предвижда, че предстоят рецесии. " Трябва единство, би трябвало нов вид разговор сред партиите в Народното събрание, трябват мостове. Обществото ни е прекомерно разграничено и смятам, че през тази една година и служебното държавно управление, и президентската институция постави старания да го раздели в допълнение. Надявам се, господин президент, с началото на новия ви мандат, стилът на ръководство да е различен ", сподели още тя.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР