За осми път магистрати отхвърлят жалби на олигархКПКОНПИ спечели дела

...
За осми път магистрати отхвърлят жалби на олигархКПКОНПИ спечели дела
Коментари Харесай

Съдът остави запори за 204 млн. лв. на Прокопиеви

За осми път магистрати отхвърлят тъжби на олигарх
КПКОНПИ завоюва каузи за лишаване на имущества за още 10,5 млн лева

Обезпечителната потребност не е отпаднала

За осми път Бургаският областен съд да вдигне обезпечителните ограничения върху парцели на Галя и Иво Прокопиеви и свързани с тях компании. Активите са за общо 204 064 417, 50 лева и са запорирани по искове на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).

Магистратите са оставили без почитание молбата на сдружението „ Алфа финанс холдинг” АД. В претекстовете си са показали, че „ на процедура обезпечителната потребност не е отпаднала”. От 2017 година насам всички правосъдни сформира са удостоверили правилността и законосъобразността на актовете на КПКОНПИ.

Също през днешния ден от комисията оповестиха, че няколко съдилища в страната са почели техни искове за лишаване на нелегално добити имущества за над 10 511 608,60 лева С решение на Окръжен съд - Русе в интерес на страната са отнети активи за 3 901 017 лева от Валентин Ганев и свързани с него юридически лица. Мъжът е упрекнат за данъчни закононарушения. За същите закононарушения без имущество за 6 135 250 лева остава различен русенец - Филип Маринов.

По иск на КПКОНПИ Софийският градски съд е лишил имущество за 92 544, 84 лева от Юлиян Петров, упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за опиати, работила на територията на България, Турция и страни от Западна Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР