За опасно домашно куче сигнлизират асеновградчани. През изминалия уикенд питбул

...
За опасно домашно куче сигнлизират асеновградчани. През изминалия уикенд питбул
Коментари Харесай

Питбул умъртви друго домашно куче и ухапа човек

За рисково домашно куче сигнлизират асеновградчани. През миналия уикенд питбул е нападнал и умъртвил пинчер в асеновградския квартал „ Запад “. Малко преди този момент е скочил и против мъж, водел друго куче от дребна порода.
За случая от първо лице описа пострадалата Мария Полякова. Сутинта към 9:30 ч. в събота тя получила позвъняване от майка си. Възрастната жена живее в прилежащ блок, а по телефона звучала уплашено. Когато Мария отишла при майка си, тя й разказала, че домашният им любим е раздран от питбул.
Жената обяснила, че е излязла със своя мини пинчер. Отивала е до близкия магазин, водейки го на каишка с нагръдник. Връщайки се по противоположния път, те се срещнали с питбула, който се отскубнал от своята господарка. Спуснал се към старата жена, която пробвала да вдигне своето куче. Тогава питбулът скочил против нея и раздрал пинчера в корема.
„ Тя е викала и удряла по огромното куче, само че то не пускало. Четирима души са се притекли на помощ и са се борили да отскубнат нашия домакински любим. Успели са, само че лекарите в пловдивска клиника не можаха да го спасят, тъй като всички черва са му били раздрани. “, показа разстоена Мария Полякова.
Тя и брачният партньор й са разкрили притежателите на питбула. Сигнализирали са в Полицията, където са дали и писмени пояснения. Относно жалбата служители на реда са им дали отговор, че „ когато куче умъртви куче, не се води закононарушение “. Майката на Мария е в болница поради пострадвания. Тя е ухапана от пинчера, който се е опитал да се отбрани. В суматохата и опитите си да го избави, дамата не го е пуснала и по тази причина то я е захапало. По думите на Мария Полякова, още веднъж в съботния ден е зародил и още един случай с пострадал.
Мъж е потърпевш при еднакъв случай със същия питбул. Той е опитал да избави домашния си любим, вдигайки го високо над себе си. Вследствие на това, питбулът е захапал индивида. Мъжът към този момент си е извадил здравно удостоверение и се е заканил да потърси отговорност от стопаните. Мария, пък, има намерение да подаде тъжба в Община Асеновград с искане кучето да бъде конфискувано от хората, които се грижат за него. Жената споделя, че питбулът бива отглеждан заключен в обща стая без светлина (мазе).
Тя акцентира, че четириногото не е било подразнено или провокирано от хора или други животни, преди нападението, а стопаните го разхождали без намордник и нагръдник, единствено с каишка към врата. „ Толкова доста деца играят пред блоковете в квартал „ Запад “. Животното не е отговорно. Просто не е добре възпитано. Но би трябвало да се вземат ограничения. Иначе може да има необратими последици. “, уточни пострадалата. Тя съобщи, че шокът и контузията няма по какъв начин да бъдат обезщетени, само че досега никой от притежателите на питбула не е поднесъл извинения за случилото се. Не са предложили и вдишване на разноските по здравната намеса и лекарства за мини пинчера, които са в размер на 130 лв..
Екипът на се опита да се свърже и със фамилията, чието куче е нападнало другото четириного. Към момента не сме получили гледната точка от притежателите на питбула. В тяхна отбрана, поданици от квартал „ Запад “ показаха, че познават кучето и без значение от едрата си порода, то не е нападателно и злонамерено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР