За онези от вас, които са запознати по-детайлно с автомобилната

...
За онези от вас, които са запознати по-детайлно с автомобилната
Коментари Харесай

Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane



За тези от вас, които са осведомени по-детайлно с автомобилната тема не е загадка, че Renault Megane от много време насам губи борбата с по-малкият си брат Clio, който от ден на ден е този, който омайва всеобщата аудитория. От " Режията " обаче към момента не се отхвърлят от компактното си предложение Megane, а и моделът напълно не трябва да се отписва. Версията RS (особено Trophy-R) от дълго време демонстрира, че има магия в гамата на Megane, а в този момент французите са подготвени с втори фeйслифт на модела. Той към този момент е на нашия пазар и впечатлява с качествена направа, леко осъвременен дизайн и с деловитост. Как тъкмо се е трансформирал Renault Megane, ще ви разкажем в този момент.
 Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Автомобилът може да се дефинира, като фамилно транспортно средство, само че е и изключително подобаващ в случай че е по скица на фирмен автомобил. Това в действителност може да бъде брилянтна опция на известните кросоувъри - по-добре изглеждащ, с по-добро ръководство и евентуално надалеч по-икономичен. И с три разнообразни вида каросерии - хечбек, седан и комби. И трите модификации оферират друга деловитост и комфорт, тъй че няма съответен вид, върху който да се концентрираме в ревюто.
Екстериор и интериор  Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Външно моделът търпи така наречен микро-фейслифт. Това е изцяло предсказуемо, само че не и неприятно решение - колата е с задоволително съвременна визия и радикални промени не са нужни. Новост в екстериора са главните LED предни и задни светлини, леко осъвременената ризница, нови цветове и друг дизайн на джантите.
 Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Повечето от тестовите коли бяха с равнище на съоръжение RS Line, което несъмнено внася нотка спорт в салона. Седалките са изненадващо комфортни, макар добре изразената странична поддръжка и очебийно състезателен тип. Това се отнася главно за предните две кресла, до момента в който " диванът " откъм гърба е с типичния сдържан комфорт за класа.
 Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Качеството на материалите и преди беше положително, само че дребните козметични корекции го вършат още по-добро. Новостите в салона се виждат от климатичните контроли, разнообразни тапицерии и мощно информативни напълно цифрови уреди. По-големите екрани, за екрана пред лидера и централният, който е сензорен, към този момент покриват повече функционалности едновременно. Минусът тук се крие в сензорния екран, който не предлага оптимална сърдечност.
 Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Багажникът, даже на версията Grandtour не е толкоз огромен, само че е задоволителен и най-важното функционален. Приличен комплект куки, мрежа и разделители ви дават оптимална функционалност. Но в случай че имате потребност от оптимално пространство в този клас коли, помислете за Peugeot 308 SW - той има по-дълго междуосие от еквивалента на Режията или пък Skoda Octavia. Megane и в трите си разновидности наподобява по-компактен и по-спортен.
 Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Двигатели и ходови характерности
Шофирането е една от мощните черти на Megane. То е в контраст със спортната външност, защото е очебийно меко. Това обаче не оказва въздействие на стабилността в завои. Този забавен факт се дължи на шасито, настройките на което са извънредно прецизни. Що се отнася до моторите, то те са три бензинови и един дизелов. Дизелът е пестелив и относително динамичен, само че нашият избор пада на бензина. Малкият трицилиндров мотор не има задоволително динамичност, само че 1.3-литровият, който е с две мощностни характерности от 140 и 160 коня е оптималния елемент за Megane.
 Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Предлага се и с автоматизирана, и с механична трансмисия, като и двете са синхронизирани добре с мотора. За препоръчване обаче е по-скъпата версия с автоматизирана скоростна кутия. С нея колата има неповторим лаунч надзор, съвършено ускоряване, като липса на мощ не се усеща при нито един оборотен режим. Теглото на Megane е добре разпределено и колата може да предложи прилична динамичност. Тя обаче, като се изключи RS-версията, не е предопределена да покачва адреналина, а в противен случай, да доставя успокоение от шофирането.
Цена  Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Обновеният Megane е добре изглеждащ, изтънчен и комфортен автомобил, който се предлага и на относително рационални цени. Ако желаете характерен стилен автомобил, то безусловно обърнете внимание на Renault Megane. Това е кола, разполагаща с чудесно равнище на сигурност, с доста съвременни технологии и с икономични и относително динамични мотори. Основният коз е окачването, което несъмнено ще допадне на по-спокойните водачи. Версията хечбек е на цени от 36 490 до 47 690 лева, седанът, който е и най-продаван у нас, е на цени вариращи в диапазона 34 680 - 42 880 лева, а комбито се предлага на цени от 38 070 до 43 770 лв..
 Тест и БГ цени: Какво ново в новото Renault Megane

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР