За обрат по делото, което председателят на Върховния касационен съд

...
За обрат по делото, което председателят на Върховния касационен съд
Коментари Харесай

Делото на Лозан Панов срещу КПКОНПИ с неочакван обрат

За поврат по делото, което ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов води против новата комисия „ Aнтиĸopyпция " (КПКОНПИ), оповестява БНР. Панов нападна санкцията си от 1000 лв., наложена му поради неподадена декларация пред Сметната палата през 2017 година. На първото и само съвещание по делото съдията от Софийския областен съд Ангел Павлов го разгласи за решено. Сега обаче е насрочил ново съвещание за този петък.

Съдия Павлов е отменил дадения ход на делото и всички постановени от него избрания и е призовал за петък представител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество. През юли призовката беше за Сметната палата, която през интервала, за който е санкциониран Панов, събираше магистратските заявления. Междувременно отделът, който се занимаваше с това, се вля в новата антикорупционна комисия, което неин представител категорично изясни в правосъдната зала. Въпреки това със свое определение, което в следствие е отменил, арбитър Павлов не конституира Комисията като страна по делото.

И в медийни изяви, и в правосъдната зала през юли, където персонално се защитаваше, ръководителят на Върховен касационен съд беше безапелационен, че не е направил нарушаване, тъй като е подал декларацията си за 2017 година пред Инспектората на Висш съдебен съвет. Председателят на Сметната палата Цветан Цветков, който е издал наказателното разпореждане против Панов, обаче счита, че Лозан Панов е би трябвало да го направи и пред Сметната палата. И по този начин разногласието стигна до съда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР