За нови облекчения от днес за туристите, влизащи в Гърция,

...
За нови облекчения от днес за туристите, влизащи в Гърция,
Коментари Харесай

В Гърция пускат след бърз тест, но опцията я няма в цифровата система

За нови облекчения от през днешния ден за туристите, влизащи в Гърция, заяви Българска национална телевизия. Здравните управляващи в страната оповестиха, че през граничните пунктове ще се позволяват да минават и лица с негативен бърз антигенен тест. Резултатът от бързия тест обаче ще бъде признаван единствено, в случай че е качен в цифровия документ, утвърден от Европейски Съюз. За България той се издава на уеб страницата his.bg.

Към момента обаче в системата няма алтернатива да бъде публикуван документ след изработен бърз антигенен тест. Засега през портала могат да се издават цифрови документи единствено за преболедували и имунизирани. Документите за отрицателен тест за ковид се чака да са налични за жителите през втората половина на юни.

Влизането в Гърция остава позволено и с негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди пътуването, документ за имунизация или документ за преболедуване на ковид. От през днешния ден PCR тест ще се изисква за деца над 6 години, вместо досегашното условие децата да са над 5 години.

За пътуващите остава в действие условието да имат авансово запълнен формуляр за пътешестване и получен QR код. Това изискване от през днешния ден няма да важи за водачите на камиони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР