За новата учебна година правителството отпуска 35 600 000 лева,

...
За новата учебна година правителството отпуска 35 600 000 лева,
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска 35 млн. лева за първокласниците

За новата образователна година държавното управление отпуска 35 600 000 лв., с които ще бъде обезпечена еднократна помощ за всички първокласници и осмокласници. По тази мярка няма рентабилен аршин, което значи, че  фамилиите на всички близо 118 500 деца, които ще бъдат записани в първи и в осми клас, ще получат по 300 лв., разгласи министър-председателят Бойко Борисов в границите на съвещанието на Министерския съвет.

На съвещанието кабинетът утвърди промени в Правилника за използване на Закона за фамилни помощи за деца, които са свързани с влезлите в действие от 1 януари законодателни промени. Чрез тях се отстранява доходният аршин за еднократната помощ за възпитаници, записани в първи клас и се регламентира нова еднократна помощ за всички възпитаници, записани в осми клас.

Средствата  в размер на 300 лв. за всеки възпитаник в първи и осми клас ще бъдат разграничени на две елементи – 150 лв. през първия образователен период и 150 лв. за втория образователен период.

„ Ще подкрепим общо 56 000 първолаци и 62 500  осмокласници. Подкрепата е значима за родителите, които ще могат да закупят образователни принадлежности. Същевременно се борим и с отпадането на деца от просветителната система “, посочи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева в границите на съвещанието.

Министър-председателят Бойко Борисов подсети, че държавното управление е положило съществени и целенасочени старания в тази посока, като в следствие в класните стаи са върнати над 50 000 деца, които не са посещавали учебно заведение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР