За нова порция скандални назначения на бившата вицепремиерка и икономически

...
За нова порция скандални назначения на бившата вицепремиерка и икономически
Коментари Харесай

АЛАРМА: Калоян Методиев назначил другар-политолог във военната НИТИ

За нова порция скандални назначения на някогашната вицепремиерка и стопански министър Корнелия Нинова в държавни компании, свързани с военната индустрия, сигнализираха пред Lupa.bg от Българска социалистическа партия. Този път става въпрос за НИТИ ЕАД, която се занимава с производството на редица военни произведения и създаването на нови.



Там, както излиза наяве от документи, Нинова посредством началника на кабинета си Калоян Методиев, е вкарала не просто партийни членове, близки до управлението, само че и шефове без нужната експертиза.

За ръководител на Съвета на шефовете на института, да вземем за пример, е бил комплициран безусловно в последните дни от ръководството й, политолог, непосредствен до Методиев. Това е небезизвестният Борислав Ангелов, с който фактическият някогашен министър на стопанската система, както го назовават опозиционерите в левицата, работи взаимно в " Рего ".



Маркетинговата и консултантска платформа бе основана от Калоян Методиев малко откакто с гръм и тропот напусна президента Румен Радев, чийто шеф на кабинета бе.

Според осведомени Ангелов е бил вкаран в НИТИ ЕАД по линия на дългогодишното им другарство, а на " Позитано " се мълви, че двамата са били и сътрудници от университета.

Още по-любопитната детайлност е, че политологът, към този момент началник в звено, обвързвано с военното дело, от най-малко една година насам употребява всеки комфортен случай, с цел да громи президента и вицето му Илияна Йотова по всички параграфи, учудени са още бесепарите.

В същото време мрежата загря и поради назначението на безработна социалистка от Казанлък за изпълнителен шеф на държавната компания. " Освен че цялостен живот е на партийна хранилка, тя няма нито ден действителен трудов опит ", настояват вбесени бесепарите. Румяна Друмева е била началник на партията в Казанлък, общински консултант и в миналото брокер на застрахователни полици, сочи справката на Lupa.bg.

Преди няколко дни предшественикът й инж. Делян Начев изпрати остра позиция против новите назначения със умозаключение:

" Корнелия Нинова сподели, че не знае какво работи нашето сдружение, макар че 7 месеца отговаряше за него като министър на стопанската система и промишлеността ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР