За нов вид телефонна измама предупреждават от СДВР.Мними банкови служители

...
За нов вид телефонна измама предупреждават от СДВР.Мними банкови служители
Коментари Харесай

СДВР предупреждава за нова схема за телефонни измами

За нов тип телефонна машинация предизвестяват от Столична дирекция на вътрешните работи.

Мними банкови чиновници пробват да измъкнат персонални данни от жертвите си и да източат сметките им.

Подробности вижте във включването на Йоана Миланова.

Схемата е надалеч по-различна от най-добре познатата пари за интервенция на непосредствен. И въпреки че е нова, в Столична дирекция на вътрешните работи към този момент са получени 12 сигнала от жители. При тази скица привиден банков чиновник намира контакт с жители и под разнообразни предлози пробва да се добере до техни персонални данни.

" Измамата се състои в телефонно позвъняване или изпращане на имейл на инцидентни жители, като отсрещната страна се показва за банков чиновник, след което визира даден проблем със сигурността на банката. Относно разрешаването на казуса мнимите банкови чиновници изискват от жителите потребителски имена и пароли за банките им в приложенията им за онлайн банкиране, както и номера на банкови карти. След придобиването на тези данни измамниците към този момент имат достъп до персоналните средства на потребителя и надлежно незабавно се разпореждат с тях. ", споделя Йордан Пешев, шеф на 4-и бранш в отдел " Икономическа полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи

Банковите институции нямат процедура да изискват по телефона или по имейла даване на персонални данни от свои клиенти. От полицията приканват при опит да бъдат излъгани, хората неотложно да алармират органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР