За никой не е тайна, че високото кръвно налягане застрашава

...
За никой не е тайна, че високото кръвно налягане застрашава
Коментари Харесай

Не е за вярване, че това помага за сваляне на високото кръвно за 1 минута

За никой не е загадка, че високото кръвно налягане заплашва човешкия живот. Когато сърцето е натоварено, това води до изтощаването на сърдечния мускул, като редом с това работата на бъбреците бива нарушена. Затова е належащо хората, които страдат от високо кръвно налягане, неотложно да потърсят здравна помощ и да се лекуват.
Какво обаче да вършим, в случай че имаме високо кръвно, а нямаме хапчета на разположение?
Много постоянно се случва кръвното налягане да се увеличи заради една или друга причина в миг, в който минимум сте очаквали. Ще ви посочим няколко метода, способстващи да го понижите, без да е нужен приемът на медикаменти.
Ето и какво оказва помощ за скоростно намаление на кръвното налягане:
• Клекове
Ако сте на открито и нямате медикаменти в себе си, най-сигурният метод е като извършите 10 – 12 клякания с повдигнати нагоре ръце. След това продължете разходката с постепенно движение, без да натоварвате в допълнение сърцето.
• Студена вода върху краката
Сигурен метод, че ще се почувствате доста по-добре е като пуснете студената вода и поставите краката си под течащата бликам за не по – малко от 10 минути. Охлаждането е целесъобразно да се прави от коленете към ходилата. Същата тази процедура бихте могли да извършите и с ръцете си.
 Няколко ефикасни трика, с които да свалим кръвното за 10 минути Няколко ефикасни трика, с които да свалим кръвното за 10 минути
Повишеното кръвно налягане е освен рисково, само че и много неприятно положение. Все по-млади хора в международен мащаб страдат от нараснало кръ...

• Лед върху тила
Леденият компрес върху тила също съумява доста бързо да намали кръвното налягане. Тази процедура изисква да легнете по стомах върху леглото или друга равна повърхнина и да задържите няколко кубчета лед, обгърнати в забрадка, върху тила си.
• Оцет върху петите
Сигурно ще ви се стори необичайно, само че ябълковият оцет извънредно доста оказва помощ на хората, които са склонни към повдигане на високо кръвно. Нужно е да накиснете памучна забрадка в ябълков оцет и да я увиете към стъпалата и петите. Стойте по този начин в продължение на 10 минути.
 Грешките, които вършим при премерване на кръвното налягане Грешките, които вършим при премерване на кръвното налягане
Кръвното налягане е от значително значение за цялостното ви здравословно положение. Високото кръвно налягане, останало неоткрито и неле...
• Захар с коняк
Това оказва помощ за бързото събаряне на кръвното. След към минута ще се чувствате като чисто нови. Нужно е да вземете две бучки захар и да ги залеете с малко коняк, не повече от 1 ч.л. Подръжте сместа в устата си, до момента в който не се разтвори изцяло. След това може да я погълнете или да я изплюете.

Разбира се, с цел да сте здрави и в никакъв случай да не се стига до миг, в който да прилагате някой от методите, които сме ви показали, съветът ни към вас е да се стремите да живеете колкото се може по-здравословно.
Не забравяйте да спортувате, да се движите няколко часа дневно, да се храните пълноценно и да бъдете спокойни. Мислете положително и бъдете здрави!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР