За никого не е тайна, че технологичните гиганти разполагат с

...
За никого не е тайна, че технологичните гиганти разполагат с
Коментари Харесай

Докъде се простира наглостта на технологичните гиганти

За никого не е загадка, че софтуерните колоси разполагат с повече данни за всеки от нас, в сравнение с роднините ни, само че въпросът е до каква степен тъкмо се разгръща мрежата за събиране на персонална информация.

Тази седмица Wall Street Journal разгласява резултати от лично следствие на Гугъл, които мъчно бихме могли да определим като нещо друго с изключение на извънредно притеснителни.

Публикацията на WSJ разкрива, че от години насам Гугъл разполага с достъп до цялостните медицински данни на милиони американци без тяхно познание или единодушие.
 Снимка 452348

Оказва се, че компанията има тясно съдействие с организацията Ascension, която е втората най-голяма здравна организация в Съединени американски щати.

В продължение на незнаен брой години Гугъл е получавал сведения за диагнозите, консултациите и положението на клиентите на Ascension, като " пакетът " е включва даже имената и адресите на всеки от тях.

Та, в случай че някой се чуди по какъв начин огромните компании създават супер акуратни джаджи за следене на здравни индикатори, към този момент отговорът би трябвало да е явен.
 Снимка 452349

Нещо повече, цялата здравна информация, идваща от Ascension, е била налична за най-малко 150 от чиновниците на Гугъл.
 Гугъл желае да навлезе в опазването на здравето
Гугъл желае да навлезе в опазването на здравето

Компанията кандидатства за патент за програмен продукт, който планува заболявания

В известие към пресата Гугъл и Ascension напълно умерено загърбват въпроса с нерегламентираното събиране на данни и споделят, че партньорството им е за основаване на по-добри и ефикасни способи на лекуване.

Истината е, че дейностите на двете институции не нарушават закона и даже не употребяват секрети малки врати в него. И двете компании пледират, че взаимоотношенията им са били напълно в границите на законодателството и обменът на данни е изцяло легален.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР