За незабавна смяна на ръководството на Булгартрансгаз настояват от .

...
За незабавна смяна на ръководството на Булгартрансгаз настояват от .
Коментари Харесай

За незабавна смяна на ръководството на Булгартрансгаз настояват от АБВ

За незабавна промяна на управлението на Булгартрансгаз упорстват от. Това разгласи зам.-председателят на партията и укори компанията в незаконно безгрижие.
" Доживяхме, откакто съдът задължи Булгартрасгаз да ни отговорят на въпросите за гърмежа край Петрич, да получим отговор, само че отговорът им не съдържа въпросите които зададохме ", заяви пред публицисти Ганчева. Тя се усъмни, че съзнателно са заобиколени поставените въпроси. 
 Любомира Ганчева: Повторното затваряне на страната е геноцид Любомира Ганчева: Повторното затваряне на страната е геноцид
" За повторно да се затваря страната и да се оставят хората без никакви доходи, това към този момент не е нелепост, не е липса на знания, това...
" Няма институция, която да накара Булгартрансгаз да си свърши работата, даже съдът ", разяснява тя и съобщи, че АБВ още веднъж ще изискат посредством съда подпомагане да им се отговори на въпросите, които са значими, както за жителите, по този начин и за положението на бранш „ Енергетика “. 
АБВ упорстват от сдружението да кажат по кое време за последно е осъществена техническа инспекция на газопреносната мрежа на територията на България и да получат протокола от нея. " Това е извънредно значимо, с цел да се види дали въобще някой в тази компания следи за положението на газопреносната мрежа ", разясни Ганчева. " Те потвърдиха, че не могат да построят 1 км. газопреносна мрежа в период, само че дали изобщо я поддържат – нямаме информация ", означи тя.
" Това или значи, че никой за последните 10 години не е правил техническа инспекция и никой не знае в какво положение е мрежата и се намираме на минно поле, на което не се знае какво ще се случи, или някой официално прави тази техническа инспекция, подписва се, че всичко е тъкмо, след това като стане гърмеж – си мълчи ", разяснява Ганчева и добави, че и в двата случая това е закононарушение.
Друг от въпросите на АБВ е за аргументите за повредата на 300 метра газопровод, който гръмна и отговорът бил – естествена употреба, описа Ганчева. " Ако за подписалият отговора - зам.-изпълнителния шеф на Булгартрансгаз, при естествена употреба гърми газопровод, не желая да си мисля какво би могло да стане при една повреда ", разяснява тя. Ганчева посочи, че 3 месеца след първия гърмеж край Петрич е последвал втори край Плевен.
 Румен Петков: От през вчерашния ден шкафчето на премиера позори освен България, а и Европа Румен Петков: От през вчерашния ден шкафчето на премиера позори освен България, а и Европа
Шедьовър в дисциплината „ политическа надменност “, жанр свободен гьонсуратлък “ - по този начин водачът на АБВ Румен Петков опр...
" Попитахме каква е цената на ремонта – отговор няма ", продължи зам.-председателят на АБВ и посочи, че било казано единствено, че тръбите, които са заменени, са на стойност 17 600 лева " За това един човек на минимална работна заплата ще работи 2 години, а един пенсионер на минимална пенсия 6 години ще получава пенсия на цената на тези тръби “, уточни Ганчева.
Зам.-председателят на АБВ се закани от партията да напишат и писмо до министър Петкова, в което да я попитат: „ Госпожо министър, до момента в който чакате новата разходка с джипа на премира или да се снимате с нов дипломат, знаете ли какво се случва в държавните дружества; при идващия гърмеж ще излезете ли вие да поемете отговорността за това, че не можете да ръководите бранша “.
За 2019 година, по формалните доклади на сдружението, управлението на Булгартрансгаз е получило публично заплата в размер на 681 000 лева, само че не е ясно, обаче, против какво, обърна внимание Ганчева. " Един газопровод няма приключен в период, един огромен план няма осъществен в период, два гърмежа, за които не дават отговор 6 месеца, а най-после дават отговор безочливо. Абсолютно не съблюдават условията нито на закона, нито на българския съд “, заключи Ганчева активността на Булгартрансгаз. 
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР