За нагласена обществена поръчка в БДЖ алармираха дружествата „Експрес Сервиз“

...
За нагласена обществена поръчка в БДЖ алармираха дружествата „Експрес Сервиз“
Коментари Харесай

Дружества алармираха за нагласена обществена поръчка в БДЖ

За нагласена социална поръчка в БДЖ сигнализираха сдруженията „ Експрес Сервиз “ и „ БДЖ-Кончар “. Според тях, условията на процедура за ремонт на локомотиви са в интерес на компанията „ ЖП Тракция “. Заместник-министърът на превоза Велик Занчев дефинира обвиняванията като напън посредством медиите. По думите му повода за офанзивите е, че управлението на БДЖ е избавило сдружението от банкрут, изплаща задълженията му и е на път да започва процедура за доставка на нов преносим състав.

Критериите на откритата процедура за ремонт на девет локомотива са написани по този начин, че поръчката да бъде извоювана от компанията „ ЖП Тракция “, обявиха на конференция от частния жп цех „ Експрес Сервиз “ и българо-хърватското сдружение " БДЖ-Кончар ".

Заложено е условие ремонтираните машини да се одобряват и предават в София, а крайният период за осъществяване на софтуерен обзор е осем работни часа, като от него не може да се приспада времето за превозване на локомотивите от друго обитаемо място, прецизира " Дарик ".

Така „ Експрес Сервиз “, който се намира в Русе автоматизирано отпада, обясниха от управлението на сдружението и акцентираха, че това условие е в интерес на „ ЖП Тракция “, което употребява държавното локомотивно хранилище в София.

Поръчките в БДЖ са изцяло транспарантни, съобщи в отговор заместник-министърът на превоза Велик Занчев и напомни, че транспортният министър Ивайло Московски е разпоредил инспекция за поръчката, която е под въпрос. Занчев дефинира обвиняванията като медиен напън: „ Аз разбирам, че ползите са огромни, тъй като работим, само че не може по този метод. Ако има каквото и да е било подозрение, има институции в България, които биха могли да бъдат сезирани. Не може отвън процедурите и през медии да се печелят публични поръчки или да се печелят процедури в БДЖ “, сподели Занчев.

По думите му, главната причина за офанзивата е, че настоящето управление на БДЖ е избавило сдружението от банкрут, изплаща задълженията и е на път да започва процедура за доставка на нов преносим състав.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР