„За нас данъчната система показва своята висока ефективност повече от

...
„За нас данъчната система показва своята висока ефективност повече от
Коментари Харесай

Васил Велев: Данъчната ни система е успешна, да не я разваляме

„ За нас данъчната система демонстрира своята висока успеваемост повече от 10 години. Извършихме добра данъчна промяна. В момента сме посочени като образец от интернационалните финансови институции. Не би трябвало нещо, което демонстрира, че работи добре, да го заменяме с нещо което сподели, че в предишното е работило по-зле ". Това съобщи в ефира на „ Неделята на NOVA " ръководителят на АИКБ Васил Велев.

" Когато ние сменихме прогресивния налог с симетричен, се увеличи събираемостта и приходите се усилиха идната година повече, в сравнение с беше повишаването на Брутният вътрешен продукт, т.е. стопанската система " изсветля ".

За нас данъчната непоклатимост е доста значим фактор за ускорение на икономическия напредък. Пропорционалният налог не е неправдив. Той прави по този начин, че хората колкото повече получават, толкоз налози заплащат. Тези, които имат по-високи приходи, доста по-малко използват от публичните услуги. По този метод се показва и тази взаимност. Отделен въпрос е отбрана на ниските приходи, само че това беше въпрос на обществена политика, а не на данъчна. Ние не бихме подкрепяли развалянето на нещо добре работещо. Ние мерим по този начин наречения показател „ стопанска система на ярко “ повече от 10 години. Той е нараснал за този интервал. Тоест, сивата стопанска система се е свила с 15 процентни пункта ", разясни ръководителят на АИКБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР