За напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във

...
За напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във
Коментари Харесай

Опасен ли е Аспаруховият мост |

За напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във Варна сигнализират поданици на града, чиито терзания се ускориха, откакто единствено преди два дни се . За проблемите сигнализира общинският консултант от Българска социалистическа партия Мартин Златев, който разгласява фрагменти от моста.

Движението в едната лента на платното е лимитирано поради дефектирала фуга – железна греда е счупена. Под този недостатък се намира и различен, демонстрира видеото.



" Това е настоящото положение на 44-годишния Аспарухов мост. Днес се откъсна и поставената железна плоча на фугата тъкмо над мястото, където се намирам. Ако АПИ, регионалният шеф Пасев и кметът Портних не се самосезират и не вземат ограничения за незабавен ремонт, нищо положително не ни чака.

Тука предизборните обещания за 35-милионния ремонт не правят към този момент работа.

Необходими са дейности ", написа съветникът.

Той напомня, че ремонтът е обещан предизборно през 2015 година, само че не е осъществен. Последният ремонт на оборудването е от 1999 година

„ Мостът е в пред спешно положение – рамката, която носи фугите на металната структура и на стоманобетонната част е мощно повредена, а това е доста обезпокоително. Тревожно е и положението на ролковите лагери, които не са почиствани или гресирани. Необходим е незабавен ремонт, тъй като Аспаруховият мост няма обходен маршрут “, разяснява инж. Марин Добрев, който е взел участие интензивно в строителството на Аспаруховия мост през 70-е години на XX в., пред bTV.

От организация " Пътна инфраструктура " не са на същото мнение. Инж. Иван Досев от АПИ съобщи, че за елементарните жители сниманите фрагменти наподобяват странни, само че съгласно него няма заплаха. „ Тези проблеми, които се демонстрират в клипчето са повърхностни пукнатини. В момента мостът е здрав и безвреден “, споделя той и приканва варненци да бъдат спокойни, тъй като структурата е здрава. По думите му това е заключението на проучване, направено в края на 2019 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР