За нагла схема от представител у нас на множество застрахователни

...
За нагла схема от представител у нас на множество застрахователни
Коментари Харесай

Нагла схема! Застрахователният посредник „Авус България“ опита да измами пострадали в катастрофа роми от Врачанско

За нагла скица от представител у нас на голям брой застрахователни компании в чужбина алармираха опарени хора от Врачанско пред организация Bulnews. Те се оплакаха, че са били излъгани от медиатора, който отказал да им изплати обезщетение след претърпяно ПТП. Потърпевшите, които са от ромски генезис, упрекват компанията в дискриминация.
„ Авус България “ е сътрудник на над 20 застрахователни компании в чужбина. Когато у нас стане злополука с кола, застрахована от представляваните от нея компании, медиаторът би трябвало да окаже подпомагане за контролиране на породените вреди в интерес на пострадалите. На процедура обаче не се получава по този начин.
През февруари трима души от област Враца претърпели злополука в община Червен бряг. Б.М.Ц. на 29 години, И.М.А. на 49 и 52-годишният В.И.Ю. са гастербайтери и работят в Австрия. Прибирайки се у нас, те аварирали с лекия си автомобил с австрийска регистрация. При произшествието тримата мъже получили разнообразни пострадвания, за които имат извадени медицински свидетелства, подписани от правосъден доктор.
С протоколите от полицията за ПТП-то, както и с всички останали нужни документи, мъжете подали иск за обезщетение за претърпени неимуществени вреди до компанията, представляваща австрийската застрахователна компания у нас. Те обаче получили отвод от шефа на „ Авус България “ Ч. Боюклиева.
Когато медиаторът откаже да извърши претенцията на пострадал, идната стъпка е дело против застрахователната компания. Този развой обаче е дълготраен и безценен. В случая тримата потърпевши са от ромски генезис и нямат опция да водят дело в чужбина. Те упрекват застрахователния сътрудник в дискриминация, защото по думите им претекстовете за отказаната рекламация са на расова основа.
Мъжете са безапелационни, че компанията „ Авус България “ прави нагла скица, с която се възползва от ситуацията, в което са изпаднали клиентите на представляваните от тях компании. Българският медиатор няма неверен ход, защото след отвод не носи никакви последствия, а негативите се обират от застрахователя. Потърпевшите желаят да дадат публичност на случая, с цел да няма други опарени от нашенците и с цел да могат задграничните компании да видят какви схеми въртят техните представители у нас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР