За мнозина пиенето на бира може да изглежда като абсолютно

...
За мнозина пиенето на бира може да изглежда като абсолютно
Коментари Харесай

Защо дори малките количества бира вредят?

За мнозина пиенето на бира може да наподобява като безусловно безопасен табиет, само че надалеч не е подобен. Това предизвестява съветският гастроентеролог доктор Владимир Неронов. Специалистът съобщи, че желанието за консумация на бира всеки ден е обезпокоителен признак.

Защо даже дребните количества бира вредят?

„ Бирата е напитка, която постепенно пристрастява. Нейната ежедневна консумация даже в дребни дози е причина да бъдете внимателни “, споделя доктор Неронов.
Лекарят добавя, че при ежедневна консумация на бира, с течение на времето тялото стартира да изисква от ден на ден и повече алкохол. Рискът от развиване на алкохолизъм при такива условия е напълно действителен и забележителен, акцентира специалистът. Д-р Неронов разкри и най-голямата заплаха от ежедневния банкет на дребни дози бира - появяването на цироза на черния дроб.

„ При несъразмерна и продължителна консумация на бира метаболизмът и функционалността на черния дроб се нарушават, което може да докара до цироза “, споделят гастроентерологът.
Той напомня, че преди появяването на цироза черният дроб минава през редица неподходящи промени и стадии, които човек може да не забележи заради неналичието на болежка и признаци, които не са явни за него. Специалистът добавя, че външните признаци на проблеми с черния дроб могат да бъдат кожни проблеми под формата на пигментни петна и разнообразни неоплазми.

Важно: Статията е само с информативна цел и не замества консултацията със експерт!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР