За много азиатски фондове и инвеститори Кипър се превърна във

...
За много азиатски фондове и инвеститори Кипър се превърна във
Коментари Харесай

Островът, който е вратата към Европа за азиатските инвеститори

За доста азиатски фондове и вложители Кипър се трансформира във врата към Европа.

Привлечени от местоположението му - сред районите на Европа, Близкия изток и Северна Африка и с достъп до Източна Европа, Русия и някогашните руски републики, от гъвкавото му законодателство и ниски налози, азиатските фондове употребяват Кипър като обединен европейски паспорт, който им обезпечава вложения из целия Европейски съюз, написа Bloomberg.

 За руснаците към този момент не е задоволително да вършат бизнес в Кипър. И това тормози Никозия
За руснаците към този момент не е задоволително да вършат бизнес в Кипър. И това тормози Никозия

Те желаят да са фактор в политическия живот на острова

" Има възходяща наклонност за фондове от страни, които обичайно нямат мощни стопански връзки с Кипър като Китай, Индия и даже Япония, да основават база в страната като тяхна врата към Европейски Съюз ", споделя пред Bloomberg Андеас Ясемидис, вицепрезидент на Асоциацията на кипърските капиталови фондове.

Броят на ръководените капиталови фондове и активи е достигнал рекордни стойности. В края на март фондовете се усилват до 123 от 110 в края на декември. Общите ръководени активи се покачват с към 29% до 4.45 милиарда евро, от 3.45 милиарда евро в края на 2017 година, по данни на Централната банка на Кипър. През декември 2008 година фондовете са 55 със " единствено " 1.23 милиарда евро ръководени активи.

 Инвестиционните фондове в Кипър се усилват фрапантно в последните години
Инвестиционните фондове в Кипър се усилват фрапантно в последните години

Интересът към учредяването и разрешаването от страна на Комисията за скъпи бумаги и тържища в Кипър на различни капиталови фондове е мощен.

" В момента има 60 заявки за разнообразни фондове. От тях 44 са авансово утвърдени, при изискване че са изпълнени избрани условия ", отбелязва ръководителят на регулатора Деметра Калугеру.

Гъвкаво законодателство

Докато съществуващото рамково законодателство за фондовете в Кипър ползва директивите и регламентите на Европейски Съюз, страната вкарва спомагателни промени, с цел да направи острова още по-привлекателен за вложителите и мениджърите на фондове и активи да записват и ръководят фондове там, изяснява Мариос Танусис, член на борда и секретар на Асоциацията на кипърските капиталови фондове.

Те включват законодателство, което ще даде опция на вложителите да знаят през цялото време данъчния режим, прилаган за другите типове фондове, както и ускорена процедура за пускане на така наречен регистрирани различни капиталови фондове.


" Средиземноморският град на фантазиите ", който притегля туристи от целия свят (ВИДЕО)

Азиатски милиардер строи най-големия европейски интегриран казино курорт в Кипър

Не бива да се пропуща и основаването на нова категория капиталови мениджъри, известни като мини мениджъри, които ще бъдат лицензирани да работят под праговете на сегашния различен капиталов фонд, показва Танусис.

Кипърското законодателство за основаване на фондове е доста по-гъвкаво, в сравнение с в други елементи на Европа, само че вложителите остават добре предпазени. Разходите на острова са доста по-ниски от други места в Европейски Съюз и това е доста значимо за ръководителите на дребни и междинни фондове, които Кипър се стреми да примами.

" Ние не можем да станем Люксембург от първия ден и по тази причина се стремим да притеглим средства, които вземат поради разноските ", споделя Ясемидис.

 Активите на фондовете стигнаха €4.5 милиарда
Активите на фондовете стигнаха €4.5 милиарда

Вътрешни вложения

Физическото наличие в Кипър също значи, че фондовете способстват за локалната стопанска система на страната, купувайки или вземайки чартърен офиси и плащайки такси на страната. Те могат да правят вложения, изключително в недвижимите парцели, отбелязва Ясемидис.

Kylin Prime Fund, китайско-европейско ръководещо сдружение, сътвори капиталовия фонд Kylinprime в Кипър, като различен капиталов фонд за активите на острова.

 Кипър продава
Кипър продава " златни " визи за Европейски Съюз на съветски и украински олигарси

Страната е спечелила 4 милиарда евро от тази скица

Той влага в недвижими парцели, планове за развиване на земя и инфраструктура в Кипър, финансови активи на кипърски компании или организации, като облигации и скъпи бумаги, издадени съгласно локалното законодателство.

Kylinprime е и един от дребното фондове, на които е разрешено да набират капитал от кипърски жители благодарение на капиталова стратегия, твърди компанията.

" Получаваме запитвания за прекачване на фондове в Кипър от Китай и Индия, само че също и от Близкия изток и Европа, в това число Швейцария, Италия, Гърция и Германия. Има и интерес от страна на мениджърите на фондовете в Обединеното кралство да имат аварийни фондове в страната като европейска база ", изяснява Танусис.

 Как Гърция става
Как Гърция става " врата " към Европа за съветските и китайските вложители?

Те чакат и бързи облаги

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР