За мен по-скоро не е важен въпросът защо беше сменен

...
За мен по-скоро не е важен въпросът защо беше сменен
Коментари Харесай

Съветник на земеделския министър: „Промяната“ са поели ангажименти за Капитан Андреево, които не могат да изпълнят

За мен по-скоро не е значим въпросът за какво беше заменен господин Вълчанов (Христо Вълчанов, някогашен шеф на БАБХ), а за какво ден откакто страната удвои потенциала за проучване на проби на „ Капитан Андреево “ и няколко дни преди знаковото гласоподаване за Шенген, „ Продължаваме промяната “ повдига тематиката за границата още веднъж “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ Пламен Абровски, консултант на министъра на земеделието Явор Гечев, в отговор на въпрос какви са претекстовете за промяна на шефа на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ). В известието за рокадата нямаше публични претекстове.

Според Абровски, който беше народен представител от „ ИТН “ и ръководител на парламентарната земеделска комисия, повода за държанието на Политическа партия е, че са поели задължения, които не могат да изпълнят.

„ Заместник-министърът Крум Неделков сподели негов персонален чат с някогашния шеф на Агенцията по храните професор Даскалов (проф. Христо Даскалов), в който той си признава, че организацията не е имала потенциал да изследва пробите “, посочи съветникът на земеделския министър.

Като претекст за отстраняването на последния шеф на БАБХ, назначен от сегашния аграрни министър, той уточни, че не се е справял с наложеното движение на работа.

Абровски сподели в студиото и заповед на някогашния началник на БАБХ от времето на държавното управление на четворната коалиция, с което той дефинира частна лаборатория от Варна да ревизира пратките с бразилски орехи, минаващи през граничния пункт. Това съгласно него несъмнено говорело, че Политическа партия са работели срещу това страната да е единственият проверяващ на този граничен пункт, без значение че обществено са изтъквали противоположното.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР