За лицемерието по темите екология и солидарността на планетата. За

...
За лицемерието по темите екология и солидарността на планетата. За
Коментари Харесай

За акулите и хората

За лицемерието по тематиките екология и солидарността на планетата. За връзките ни с огромните акули (силните на деня, големите корпорации.) За общуването ни с децата и природата. За тези първостепенни въпроси се приказва в този епизод на аудио подкаста " Trendy ". Поводът е, само че и трансформиралото се в, с 10 милиарда гледания.

" Докато лансираме на децата геройчета като акулите, с които да се разпознават, ние продължаваме да изтребваме животните ", споделя художничката Адриана Герасимова и обръща внимание на информацията, че от Европа не престават да се изнасят перки на акули към Азия, а европейците си затварят очите за това.

Когато през 2018 образният актьор Адриана Герасимова се сблъсква челно с документалното видео на фотографа Пол Никлън, това отключва персонално четиригодишно пътешестване към Арктика и всички нас. От него се ражда " Дара и първият полет " - на пръв взор екологична книга за деца и родители. Тя дава обещание да се трансформира в съвременна класика оттатък времето, което през днешния ден отъждествяваме с краткосрочна памет и мимолетни удоволствия. Автор на текста и илюстрациите е Адриана, а редактор на този дебют е Надежда Радулова.



" Ние безпределно сме притъпили сетивата си за непознатата болежка. И това отключи моята книга ". Адриана приканва: " Да спрем да надуваме този балон. Да спрем да пускаме на децата такива детски клипчета. А може би да им пуснем научно-популярни филми, в които да видят действителните условия, в които животните са сложени да живеят, губейки естествения си хабитат. И да възпитаваме емпатия към този свят ".

Бъдещата книга е план, който може да бъде осъществен точно посредством взаимност. На правилото на краудфъндинг ( " финансиране от тълпата " ) акцията, всеки предстоящ четец на книгата става и неин издател.

" Целта на плана е да трансформира пиксел в нечия непозната матрица ", споделя Адриана, която има вяра, че положителният образец е също толкоз инфектиран, колкото и неприятният. " Затова би трябвало да даваме добър образец! А климатичните промени са капакът на тенджерата, която къкри. Проблемът генерално е, че ние сме скъсали генерално с този свят ".

Тази книга ни дава късмет да помислим за връзката ни с всичко живо на Земята и опциите за свързване и надлежно бъдеще. " А всеки, със своя гений и воля - може да бъде потребен ", споделя Адриана Герасимова.

Още за плана:

 Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg



Последвайте ни в: - -



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР