За крах на основинте на световната търговия до броени дни

...
За крах на основинте на световната търговия до броени дни
Коментари Харесай

Ще блокира ли САЩ работата на СТО?

За провал на основинте на международната търговия до броени дни предизвестява " Der Spiegel ".
Причината: Поради дейности на Съединени американски щати апелативният орган на Световната комерсиална организация (СТО) ще бъде заставен да приключи активността си през идващите дни. Организацията ще стане " неработоспособна ", след което " разпоредбите на международната търговия в действителност ще престанат да се ползват ".
В апелативният орган на СТО има седем места, само че за действието му са нужни най-малко трима членове. Сега в този орган има тъкмо трима заседатели, само че мандатите на двама от тях изтичат през днешния ден, на 10 декември.
В началото на октомври еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че съществува опция за преустановяване на работата на апелативния орган на СТО в средата на декември, напомня БГНЕС.
Президентът на Съединени американски щати няколко пъти е заплашвал, че страната му ще напусне Световната комерсиална организация (СТО). Според него организацията има незаслужено отношение към Съединени американски щати и Вашингтон не е задължен да съблюдава разпоредбите на организацията. Такава беше и реакцията при последният организиран след години спор сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, обвързвано с финансирането на Airbus.
Според Тръмп СТО оказва помощ на други страни да употребяват Съединени американски щати за лични цели, в това число за обогатяване, и че от тази процедура преди всичко се възползва Китай, който води комерсиална война с Вашингтон, писа преди време CNN.
Тръмп постоянно подлага на критика и изискванията, при които СТО разреши на Китай да се причисли. Според специалисти с дейностите си администрацията на Доналд Тръмп на практика е блокирала работата на СТО. Вашингтон упорства за преправяне на редица правила в организацията и блокират назначението на нови членове в комисията, която взема решение комерсиалните разногласия.
" По този метод апелативният орган ще завърши, а с него и главният надзорен орган на международната търговия ", счита " Der Spiegel ". След като органът престане да действа, цялата система на СТО ще се срине, което ще докара до преустановяване на действието на разпоредбите на международната търговия, се споделя в публикацията.
В Брюксел се счита, че Тръмп реализира това, тъй като „ в свят без СТО той чака по-благоприятни условия за Съединени американски щати. Веднага откакто работата на апелативния орган на СТО бъде парализирана, „ законът за право на мощния “ може да се върне в международната търговия, по отношение на което Европейският съюз „ към този момент се въоръжава “, заключава " Der Spiegel ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР