За котките се знае, че не са от най-дружелюбните животни,

...
За котките се знае, че не са от най-дружелюбните животни,
Коментари Харесай

Имат ли котките любим човек в семейството?

За котките се знае, че не са от най-дружелюбните животни, много егоцентрични и дистанцирани са тези представители на животинското царство, изключително съпоставени с кучетата.

Те имат висок стандарт за хората, на които разрешават да поддържат връзка с тях. Поведението на мъркащите пухчовци е доста комплицирано, само че те имат един човек, който избират пред всички останали в фамилията, в което биват отглеждани писани.

Котаците избират своя любим измежду хората съгласно визията си кой ще се грижи най-добре за тях и ще ги пази. Любимият човек на котките нормално става този, който си играе най-често с тях, който ги храни, или този, който е най-силен и стоик и им основава възприятие за сигурност.

Критериите за избор на обичан човек са изцяло случайни. Този, който схваща най-добре потребностите им нормално притегля и вниманието им. Не бива да се заблуждаваме, котките са отлични комуникатори и употребяват разнообразни знаци и езика на тялото си, с цел да предадат желанията си, употребяват и мяукането като метод за връзка с индивида.

Напълно допустимо е котката да избира обичан човек и съгласно миризмата му. Да бъдат привързани към един човек е нещо, което са научили от еволюцията. Доверието при тях е комплицирано нищо, а деянията на обвързаност могат да бъдат много случайни. Специфични дейности и характерности у даден човек могат да привлекат котката към него. Най-важните аргументи при избора на обичан човек от котката са 4, ето кои.

1. Комуникацията - защото вербалното другарство е невероятно за тях, писаните разчитат на езика на тялото и звуците, с цел да поддържат връзка. Този, който схваща по кое време котето желае да бъде галено, нахранено или успокоено, е евентуален любим. Котките разграничават гласа на хората и избират човек, който постоянно им приказва.

 Котка

2. Храната - инстинктите за оцеляване управляват всекидневието на котката. Затова те развиват взаимозависимост към този, който ги храни. Те помнят източниците на храна, всеки човек с чанта е евентуален притежател на лакомство, в случай че са привикнали с такова състояние. Рутината при тях е доста значима, котките обичат режима. Те имат обичани храни и са в положение да ядат едно и също нещо непрекъснато. Този, който сервира котешката храна в едно и също време, запазвайки рутината, се употребява с доверие и особено отношение.

3. Ароматите - котките имат дарба да запомнят минали събития. Понякога те демонстрират злост към някого, тъй като нещо в него им припомня а неприятно прекарване от предишното. Особено елементарно се свързват такива събития с избран мирис.

Интерес провокира въпросът дали котката да има повече от един обичан човек?

Според експертите това е малко допустимо. Случва се при екземпляри, които обичат човешката компания. Еволюцията ги е направила скептични към индивида и от време на време им е мъчно да се доверят даже на един човек. Но в случай че е живяла измежду общество на любящи хора, тя може да изпитва обвързаност към повече от един човек.

Възможно ли е котката да промени своя обичан човек?

Отговорът е позитивен. Като типични опортюнисти, те са в положение да се управляват и в това от персоналните си ползи. Смяната на любимеца може да се случи, в случай че той отсъства дълго. Свързвайки се с един човек, котките одобряват това като метод да управляват обстановката.

 Котка и бебе

Кои са методите да се разбере кой е любим на котката?

Не е мъчно да се отличи обичаният човек на писаната. Този, в който най-често се отърква, за който се грижи, като го облизва или мачка с лапички, или който гледа в очите като примигва постепенно или доближава опашката си до лицето му, са доказателство за цялостно доверие. Седенето в скута е сигурен знак, че това е нейният обичан собственик. Мисълта за това е изключително приятна за индивида.

Прочете също за езика на котките!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР