За какво се използва отрязаната опашката на габровската котката? Подпъхва

...
За какво се използва отрязаната опашката на габровската котката? Подпъхва
Коментари Харесай

Музеят на хумора и сатирата представя габровските шеги в днешно време

За какво се употребява отрязаната опашката на габровската котката? Подпъхва се под врата да стопира течението.

Колекция от модерни и не толкоз известни филмирани габровски смешки показа Музеят на хумора и сатирата в Габрово. Клиповете от поредицата " Зодия габровец ", в които взимат присъединяване артистите от Драматичния спектакъл " Рачо Стоянов " в града, съдържат над 60 анекдота.

Зад концепцията стои Емил Михов и екипът на Box Vision, които снимат всички видеа.

" Зодия габровец " е продължение на плана " Габровските смешки – нов живот ", посредством който в края на предходната година са пресъздадени над 40 от класическите габровски анекдоти.

" Това е доста значима за нас тематика. Когато приказваме за визията и духа на града, ревизираме до каква степен този дух е жив или е фолклоризиран и останал в предишното. Основната цел е да хванем актуалния пулс на габровци и да забележим с какво се майтапят в този момент ", описа за " Дневник " шефът на Музея на хумора и сатирата Маргарита Доровска.

Анекдотите за тази сбирка са събирани по същия метод, както са събирани и познатите към този момент габровски смешки през 50-е и 60-е години на предишния век - с конкурс. Според Доровска това е най-хубавият метод да се издирят и запазят градските анекдоти.

" Предполагам, че това е нещо, което ще продължи и ще се попълня, тъй като разказването на вицове ражда нови вицове. Това държи живо разказваческото изкуство ", изясни шефът.

Клиповете ще бъдат оповестени онлайн и ще могат да бъдат видени в Ютуб канала на Box Vision, както и на Facebook страницата на Музея на хумора и сатирата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР